Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024

Αντίστροφη μέτρηση για την Ειρηνοδρομία 2022

Με σύνθημα «Τρέχουμε για την Ειρήνη, κερδίζουμε τη Ζωή», ο Δήμος Αγίου Δημητρίου διοργανώνει το πρωί της Κυριακής 15 Μαΐου την «Ειρηνοδρομία 2022».

Η Ειρηνοδρομία διοργανώνεται εδώ και 40 χρόνια στο πλαίσιο εορταστικών εκδηλώσεων στη μνήμη του αγωνιστή της Δημοκρατίας Αλέκου Παναγούλη. Περιλαμβάνει αγώνες 10χλμ., 5χλμ. και 2,5χλμ. καθώς επίσης και μια διαδρομή ευαισθησίας 1.000μ. Οι αγωνιστικές διαδρομές είναι πιστοποιημένες και οι αγώνες έχουν την έγκριση του ΣΕΓΑΣ.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου στην Ειρηνοδρομία. Μέχρι σήμερα έχουν δηλώσει συμμετοχή περισσότεροι από 2.500 δρομείς.

Επίσης, έγιναν αναλυτικές αναφορές στο πλούσιο πρόγραμμα των Παναγουλείων που φέτος ξεκίνησαν στις 7 Μαΐου και ολοκληρώνονται στις 15 Μαΐου με το πολιτικό μνημόσυνο του Αλέξανδρου Παναγούλη και την συναυλία του Δημοτικού Ωδείου «Μίκης Θεοδωράκης».

«Το πλαίσιο των εκδηλώσεων είναι σύνθετο και ποικίλο για να τιμήσουμε, όπως κάθε χρόνο, το σπουδαίο ήρωα της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, Αλέκο Παναγούλη», τόνισε η δήμαρχος Αγίου Δημητρίου, Μαρία Ανδρούτσου.

Συγκινητική ήταν η στιγμή όταν η αντιπρόεδρος του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος, Γωγώ Ρουκουτάκη απήγγειλε ένα ποίημα ειδικά για την Ειρηνοδρομία και τον Δήμο Αγίου Δημητρίου.

Στη συνέντευξη τύπου παραβρέθηκαν ο αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ και πρόεδρος της Επιτροπής Αγώνων σε δημόσιο δρόμο, Παναγιώτης Μελαχρινός, η περιφερειακή σύμβουλος και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής της Ειρηνοδρομίας, Τζίνα Αδαμοπούλου, η ειδική διευθύντρια των Special Olympics Hellas, Άρτεμις Βασιλικοπούλου, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ),
Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, η Πανελληνιονίκης δρομικών αποστάσεων, Θεοφανία Μπάλα, ο πρωταθλητής μεγάλων αποστάσεων, Γρηγόρης Σκουλαρίκης, ενώ εκ μέρους της Ελληνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, συμμετείχε ο Εμμανουήλ Μακρίδης και από το Φάρο Τυφλών Ελλάδος η πρόεδρος Μαρία Τζεβελέκου και η αντιπρόεδρος, Γωγώ Ρουκουτάκη. Εκ μέρους του σωματείου κλασσικού αθλητισμού, ΟΦΚΑ ΟΔΥΣΣΕΑΣ, που είναι και συνδιοργανωτής της Ειρηνοδρομίας, παραβρέθηκε ο Πρόεδρος, Γιώργος Καρδαράς.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν τη ιστοσελίδα της Ειρηνοδρομίας.

Διαβάστε επίσης: Αφιερωμένη στις μητέρες της Ουκρανίας η φετινή Γιορτή της Μητέρας

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ