Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Μήνυμα πολιτικής αλλαγής και ολικής επαναφοράς του Αλέξη Τσίπρα στο πολιτικό προσκήνιο

Γράφει ο Κώστας Ζαχαριάδης – Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ στη Β1 Εκλογική Περιφέρεια Βορείου Τομέα Αθηνών, Τομεάρχης Εσωτερικών

Το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκονται σήμερα οι πολίτες είναι στην πραγματικότητα και αδιέξοδο της ίδιας της ιδεοληψίας, στην οποία εμμένει ο Κυρ. Μητσοτάκης. Ο νεο-μητσοτακισμός χρεοκόπησε μέσα σε τρία χρόνια. Όμως, το ζήτημα είναι να μη χρεοκοπήσει μαζί του ένας ολόκληρος λαός.

Το διακύβευμα είναι να φύγουν οι πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης, που ευνοούν με τρόπο εξωφρενικό και απροκάλυπτο, τα συμφέροντα πολύ λίγων σε βάρος της πλειονότητας των πολιτών. Το ανεξέλεγκτο κύμα ακρίβειας έχει δημιουργήσει μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση για τη συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών. Το βιοτικό επίπεδο συρρικνώνεται συνεχώς και κοινωνικά δυσανάλογα, με αποτέλεσμα αυτό, που ξεκίνησε ως ενεργειακή κρίση, να εξελίσσεται ραγδαία σε κρίση επιβίωσης. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, το αίτημα για πολιτική αλλαγή και προοδευτική διακυβέρνηση αποτελεί σήμερα κοινωνική αναγκαιότητα.

Σε μια εποχή με πανδημία, πόλεμο, κλιματική αλλαγή και ενεργειακή κρίση, το ζητούμενο είναι η πρόταξη δημόσιων πολιτικών, που θα ενισχύουν τις αντοχές τηςκοινωνίας. Αυτό είναι και το στοίχημα για την κυβερνώσα Αριστερά σήμερα: Να δώσει λύσεις στα καθημερινά προβλήματα των ανθρώπων και να υλοποιήσει πολιτικές βιώσιμης ανάπτυξης, με γνώμονα την ισότητα και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Αυτόν τον στόχο υπηρετούν, άλλωστε, οι 5+1 δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία. Πέντε άμεσες δεσμεύσεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, με πάταξη της αισχροκέρδειας, αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, και μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης στα καύσιμα και του ΦΠΑ σε βασικά τρόφιμα. Την εξασφάλιση της εργασίας με συλλογικές συμβάσεις και την προστασία από την εργοδοτική αυθαιρεσία. Το κοινωνικό κράτος με ένα νέο ΕΣΥ. Τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους της πανδημίας. Τη νέα γενιά με έμφαση στην αντιμετώπιση του στεγαστικού προβλήματος. Και μια μεσομακροπρόθεσμη δέσμευση για την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας. Είναι δεσμεύσεις απέναντι στον ελληνικό λαό, αλλά και το πλαίσιο για προγραμματική συζήτηση με τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις, με στόχο την προοδευτική διακυβέρνηση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία κάνει ένα ευρύ άνοιγμα στην κοινωνία και στους ψηφοφόρους του. Η συμμετοχή των πολιτών είναι εντολή πολιτικής αλλαγής, είναι εντολή για μια νέα αρχή για το κόμμα, τον χώρο και τη χώρα. Στις 15 Μαΐου είναι το αποφασιστικό βήμα, αλλά δεν είναι το τέλος της διαδρομής.

Μπορούμε όλοι και όλες μαζί να στείλουμε το μήνυμα ότι οι μέρες της κυβέρνησης Μητσοτάκη τελειώνουν. Απέτυχαν σε όλους τους στόχους που έθεσαν και πρέπει να το αποδεχθούν, όπως το φωνάζει πλέον και η πλειονότητα της κοινωνίας.

Έχουμε ευθύνη απέναντι στη χώρα να οργανώνουμε ιδεολογικά και πολιτικά την κυβερνητική προοδευτική πρόταση απέναντι σε αυτή τη νεοσυντηρητική, οπισθοδρομική κυβέρνηση. Το διακύβευμα είναι μεγάλο:

Να φύγει η Δεξιά του Κυρ. Μητσοτάκη και όσα επικίνδυνα «σέρνει» πίσω της σε επίπεδο ιδεολογίας, ήθους και πρακτικών. Να γυρίσουμε σελίδα για την προοδευτική Ελλάδα με αξίες, κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη, δίκαιη ανάπτυξη, δίκαιη πράσινη μετάβαση χωρίς αποκλεισμούς.

Ψηφίζουμε για τον πρόεδρό μας, Αλέξη Τσίπρα, και καλούμε τον κόσμο να συμμετέχει και να δώσει ένα ισχυρό κοινωνικό μήνυμα, όχι μόνο αποδοχής της προσπάθειας που κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και πολιτικής αλλαγής.

Στις 15 Μαΐου είναι το επόμενο βήμα. Ένα βήμα κρίσιμο και αποφασιστικό. Με τη μαζική συμμετοχή στην κάλπη για την εκλογή του προέδρου, με την εκλογή της νέας Κεντρικής Επιτροπής, καθώς και τις καταστατικές αλλαγές για ένα σύγχρονο και ανοιχτό κόμμα στην πράξη.

Ο στόχος είναι σαφής: σε αυτή τη γιορτή της δημοκρατίας να στείλουμε το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής και της προοδευτικής διακυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία και επόμενο πρωθυπουργό της χώρας τον Αλέξη Τσίπρα. Οι μέρες της κυβέρνησης Μητσοτάκη τελειώνουν. Να τους στείλουμε πίσω τον λογαριασμό, γι’ αυτά που έκαναν και γι’ αυτά που κάνουν στην ελληνική κοινωνία και τη χώρα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ