Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

ΕΥΔΑΠ:Νέα σύμβαση με το Δημόσιο και σημαντικά κέρδη

Η χρήση του 2021 αποτέλεσε έτος – ορόσημο για την ΕΥΔΑΠ, με την ανανέωση του αποκλειστικού δικαιώματος ύδρευσης και αποχέτευσης μέχρι το 2040, στο πλαίσιο της οριστικής διευθέτησης χρόνιων εκκρεμοτήτων με το Ελληνικό Δημόσιο, διασφαλίζοντας τη βιωσιμότητα της Εταιρείας και τις βάσεις για την περαιτέρω ανάπτυξή της.

Η Εταιρεία μέσα στο 2022, ανταποκρινόμενη στις νέες συνθήκες που έχει δημιουργήσει το αυξημένο ενεργειακό κόστος και η τρέχουσα γεωπολιτική κρίση, και με στόχο τη συγκράτηση των τιμολογίων της, θα προχωρήσει σε δράσεις εξορθολογισμού του λειτουργικού της κόστους, προχωρώντας ταυτόχρονα τα έργα μετασχηματισμού της και την επιτάχυνση του επενδυτικού της πλάνου, εστιάζοντας στην ψηφιακή και πράσινη μετάβαση.

Αναφορικά με τα οικονομικά αποτελέσματα, ο κύκλος εργασιών της Εταιρείας διαμορφώθηκε στα 360,8 εκατ. ευρώ από 330,3 εκατ. ευρώ το 2020, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 9,2% (+30,4 εκατ. ευρώ).

Συνολικά, από τις κύριες δραστηριότητές της (ύδρευση και αποχέτευση), η Εταιρεία παρουσίασε αύξηση εσόδων κατά 6,1 εκατ. ευρώ (+1,9%).

Η συνολική κατανάλωση νερού διαμορφώθηκε στα 406,8 εκατ. κ.μ., έναντι 399,8 εκατ. κ.μ. το 2020, αυξημένη κατά 1,8%.

«Το 2021 αποτέλεσε χρονιά ορόσημο για την Εταιρεία», αναφέρει σε δήλωσή του ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥ∆ΑΠ Χάρης Σαχίνης, προσθέτοντας: «Για το 2022 επικεντρωνόμαστε στον εξορθολογισμό του λειτουργικού κόστους, την επιτάχυνση της υλοποίησης του επενδυτικού προγράμματος, τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, τη διεύρυνση των δραστηριοτήτων και της πελατειακής βάσης. Παράλληλα θα εξετάσουμε τη συμμετοχή σε δραστηριότητες εκτός περιοχής αρμοδιότητας, εφόσον πραγματοποιηθούν σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις. Όλα αυτά συντελούν σε μια συνολικά δυναμική πορεία για την ΕΥΔΑΠ».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ