Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Επαναλαμβανόμενα φαινόμενα φθορών-βανδαλισμών στις παιδικές χαρές

Καθημερινοί έλεγχοι στις παιδικές χαρές του Παλαιού Φαλήρου διενεργούνται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου μετά τα φαινόμενα καταστροφής παιχνιδιών, που τα καθιστούν ιδιαιτέρως επικίνδυνα για τα παιδιά, αλλά και κλοπής οργάνων.

Εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής σημειώνουν ότι ο σχεδιασμός και η συντήρηση των παιχνιδιών, και άλλων οργάνων που βρίσκονται στις παιδικές χαρές, γίνονται βάσει συγκεκριμένων διεθνών προτύπων και τεχνικών προδιαγραφών.

Ωστόσο, καθώς οι φθορές στους χώρους που απευθύνονται σε παιδιά συνεχίζονται, η Δημοτική Αρχή εφιστά την προσοχή των γονέων.

Συγκεκριμένα, το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει καταγραφεί:

1. Αφαίρεση κοχλιών και πείρων συγκράτησης περιμετρικών προστατευτικών στηριγμάτων υψηλών παιχνιδιών που πιθανό ατύχημα θα γίνει από μεγάλο ύψος πτώσης.

2. Καταστροφή στοιχείων θεμελίωσης εξοπλισμών.

3. Στοχευμένη τοποθέτηση αιχμηρών εξαρτημάτων ή αντικειμένων σε όργανα ιδιαίτερα σε μη ορατές ζώνες ολίσθησης αυτών (τούνελ).

4. Αφαίρεση προστατευτικών παρεμβυσμάτων από προεξέχοντες κοχλίες.

5. Καταστροφή, βανδαλισμός των οργάνων.

6. Παραβίαση εισόδων στις περιμετρικές περιφράξεις αυτών.

Προκειμένου να αποφευχθούν ατυχήματα, η Δημοτική Αρχή παρακαλεί οι χρήστες των παιδικών χαρών να ειδοποιούν άμεσα τον Δήμο σε περίπτωση που υποπέσει στην αντίληψή τους οτιδήποτε σχετικό.

H Δημοτική Αρχή του Παλαιού Φαλήρου καθιστά σαφές ότι «… δεν ανέχεται βανδαλισμούς και καταστροφές δημόσιας περιουσίας. Υποβάλλονται μηνύσεις κατ’ αγνώστων και είναι δεδομένο ότι αναζητούνται οι δολιοφθορείς, με σκοπό να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη».

 

Διαβάστε επίσης: Γιάννης Φωστηρόπουλος: «Το Παλαιό Φάληρο Διεθνές Κέντρο Ναυτιλίας»

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ