Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Σε ειδική οστεοθήκη μεταφέρονται τα οστά του Στάθη Ψάλτη

Σε οστεοθήκη που υπάρχει ήδη στο μαυσωλείο για τους διατελέσαντες δημοτικούς συμβούλους, αντιδημάρχους και δημάρχους, θα μεταφερθούν τα οστά του αείμνηστου Έλληνα ηθοποιού Στάθη Ψάλτη.

Την παραπάνω απόφαση πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο, που συνεδρίασε την Πέμπτη, μετά τις αντιδράσεις μελών της οικογένειας του Στάθη Ψάλτη σχετικά με την υπηρεσιακή εκταφή του, χωρίς να προηγηθεί – όπως αναφέρουν – ενημέρωσή τους.

Σε δηλώσεις του, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και υπεύθυνος του Κοιμητηρίου Θεόδωρος Μετικαρίδης, διευκρίνισε ότι από το κοιμητήριο έγινε προσπάθεια επικοινωνίας με την τελευταία σύζυγο του Στάθη Ψάλτη, πριν τη διαδικασία εκταφής του, κάτι το οποίο δεν κατέστη δυνατόν. «Μετά την εκταφή, ήρθε και με βρήκε η σύζυγος του Στάθη Ψάλτη, η χήρα, η οποία μου είπε ότι είχε αλλάξει τηλέφωνο και γι αυτό δεν καταφέραμε να επικοινωνήσουμε μαζί της», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον κ. Μετικαρίδη, παρότι το 2020 έκλεισε η τριετία από τον θάνατο του Στάθη Ψάλτη, οπότε έπρεπε να γίνει η εκταφή του, ο Δήμος έδωσε παράταση δύο χρόνων.

Στην ανακοίνωση του Δήμου Ζωγράφου αναφέρονται τα ακόλουθα:

«Η ταφή του έγινε το 2017 τιμής ένεκεν λόγω της μοναδικής καλλιτεχνικής του πορείας, αλλά και της συνεισφοράς του στην τοπική αυτοδιοίκηση. Κανονικά η εκταφή του έπρεπε να γίνει μετά από τρία χρόνια αλλά ο Δήμος Ζωγράφου προχώρησε σε παράταση ακόμα δύο ετών. Μετά την πάροδο πέντε ετών – το ανώτατο διάστημα που προβλέπεται – αναζητήθηκαν οι συγγενείς του για την διαδικασία της εκταφής αλλά δεν βρέθηκε κανείς και ο Δήμος Ζωγράφου προχώρησε σε υπηρεσιακή εκταφή. Τα οστά του Στάθη Ψάλτη φυλάσσονται προσωρινά σε ξεχωριστό μέρος στο οστεοφυλάκιο προκειμένου να τοποθετηθούν στον ειδικό χώρο που διατηρεί ο Δήμος Ζωγράφου στο Κοιμητήριο και φιλοξενεί όλους τους σπουδαίους ανθρώπους που τίμησαν την Πόλη μας και την Ελλάδα».

 

Διαβάστε επίσης: Παραδόθηκε το πρώτο αναβαθμισμένο πάρκο γειτονιάς

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ