Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Ειρηνοδρομία 2022: «Τρέχουμε για την Ειρήνη κερδίζουμε τη Ζωή»

Με περισσότερες από 2.500 συμμετοχές ολοκληρώθηκε η Ειρηνοδρομία 2022. Ο αγώνας διοργανώθηκε από το Δήμο Αγίου Δημητρίου και τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος, σε συνεργασία με το αθλητικό σωματείο ΟΦΚΑ «Οδυσσέας», την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής, και ήταν υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ.

Στο μεγάλο αριθμό συμμετοχών θα πρέπει να υπολογιστούν και εκατοντάδες πολίτες, ιδιαίτερα στην μικρή κατηγορία των αγώνων των 2,5χλμ.. Επίσης, για πρώτη φορά υπήρχε μεγάλη συμμετοχή στον αγώνα ευαισθησίας και συμπερίληψης των 1.000μ., με τη συγκινητική προσπάθεια φορέων όπως ο Φάρος Τυφλών της Ελλάδος, το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α Ορίζοντες, η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΑΟΜ ΑμεΑ), τα Special Olympics Hellas και οι Δρομείς Ελπίδας.

Οι εκκινήσεις των 10 και των 5 χιλιομέτρων δόθηκαν από τη δήμαρχο Αγίου Δημητρίου Μαρία Ανδρούτσου, με την τιμητική παρουσία των δυο μεγάλων πρεσβευτών της Ειρηνοδρομίας, των χρυσών Παραολυμπιονικών του Τόκιο, Νάσου Γκαβέλα και ο Σωτήρη Γκαραγκάνη. Στην εκκίνηση του μαζικού αγώνα των 2,5χλμ παραβρέθηκε η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, Βούλα Ζυγούρη, ενώ στη διαδρομή ευαισθησίας έδωσε την εκκίνηση ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής και ο αντιπρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Σπήλιος Διαβολίτσης.

Διαβάστε επίσης: Έτοιμο το «πάρκο οικογένειας»

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ