Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

«Τα αμάραντα» του Βαγγέλη Πολύζου στην KORI Gallery

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης του εικαστικού Βαγγέλη Πολύζου, με τίτλο «Τα αμάραντα»   στην KORI Gallery στην Αθήνα.

Η έκθεση αποτελείται από τέσσερις ευανάγνωστες διαφορετικές ενότητες: τα κοσμήματα, τα χρηστικά και κοσμητικά συλλεκτικά αντικείμενα, τα δουλεμένα στο χέρι λουλούδια (γλυπτά ευφυούς σύλληψης και εκτέλεσης), και, τέλος, τα γλυπτά μικρά δέντρα.

Η επιμελήτρια της έκθεσης, Ίρις Κρητικού αναφέρει σχετικά: «Τα Αμάραντα του Βαγγέλη Πολύζου, άνθισαν στο εργαστήριο του σπουδαίου εικαστικού κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο ετών, συμπυκνώνοντας με τρόπο σχεδόν αναδρομικό το σύνολο του πολύτιμου σαρανταετούς έργου του. Αναζητώντας οργανικά και ανόργανα τρόπαια στα δάση και τα βουνά της ιδιαίτερης ορεινής πατρίδας του, ήδη από το 1981, συλλέγοντας τρυφερά τα οστά και τα κέρατα των αγριμιών και των οικόσιτων ζώων, ταιριάζοντάς τα με δουλεμένο στο χέρι ασήμι, στιλπνό χυτευμένο  μπρούντζο, τιτάνιο, σκοτεινό έβενο και άλλα πολύτιμα υλικά, ο αυτοδίδακτος γλύπτης βρήκε μέσα στα χρόνια που ακολούθησαν έναν απολύτως αναγνωρίσιμο τρόπο σοφής επεξεργασίας και ποιητικής εικαστικής επανάχρησης.

Επιβεβαιώνοντας με την τρέχουσα ατομική έκθεσή του τις απεριόριστες όψεις και ικανότητες της οπτικής και απτικής δημιουργικότητας και του πολυμήχανου και αστείρευτου ταλέντου του. Συστήνοντάς μας ένα προσωπικό αλφαβητάριο ύλης που διέπεται από αλλεπάλληλα ευρήματα και θαυμαστές ευρεσιτεχνίες. Παραδίδοντας εντέλειστο βλέμμα μας, έναν γοητευτικό παλίμψηστο κάμπο ετερόκλητων σε όψη, χρήση και κλίμακα μα απολύτως συνδεόμενων μεταξύ τους έργων, που οργώνεται από ευγενή κοιτάσματα εικαστικής πρωτογένειας και από ψιθυριστικές τρισδιάστατες ντοπιολαλιές».

INFO

KORI Gallery: Μητροπόλεως 13 & Βουλής, Σύνταγμα – Τηλ.: 210.3233534

info@kori.gr

Διάρκεια έκθεσης μέχρι την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022 με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ