Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
spot_img

Γιάννης Φωστηρόπουλος: «Προχωράμε τα μεγάλα έργα βελτίωσης των υποδομών του Παλαιού Φαλήρου»

Γράφει ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος.

Για εμάς που ασχολούμαστε με την Αυτοδιοίκηση, οι προκλήσεις είναι συνεχείς. Όμως για εμένα προσωπικά και τους συνεργάτες μου, το έργο της νέας δημοτικής Αρχής του Παλαιού Φαλήρου που εκλέχθηκε τον Ιούνιο του 2019, αντιμετώπισε πρωτοφανείς, διαδοχικές και σύνθετες κρίσεις.

Κληθήκαμε να διαχειριστούμε -και εξακολουθούμε να το κάνουμε κάτω από αντίξοα δεδομένα- την πανδημία, την οικονομική/ενεργειακή κρίση και το ντόμινο των αρνητικών πανευρωπαϊκών συνεπειών του πολέμου. Κι όσο μαίνονται οι μάχες στην Ουκρανία, δεν θα σταματήσουμε να καλούμαστε καθημερινά, να αντιμετωπίζουμε συνέπειες, που λειτουργούν σωρευτικά.

Παρόλα αυτά, προχωράμε τα μεγάλα έργα που είναι απαραίτητα για τη βελτίωση των υποδομών της πόλης μας, καθώς και για την αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος του Παλαιού Φαλήρου, η οποία, άλλωστε, αποτέλεσε εξ αρχής μέριμνά μας.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ο περισσότερο ανθρωποκεντρικός θεσμός της Πολιτείας μας. Με απευθείας και ειλικρινή επαφή με τους πολίτες. Με τη στήριξη και τη συστράτευση όλων, δημοτικής Αρχής -δημοτών και κατοίκω ν- εργαζομένων και εθελοντών, καταφέρνουμε πολλά στο Παλαιό Φάληρο, καθώς η πανδημία λειτούργησε ως καταλύτης για αλλαγές και μεταρρυθμίσεις. Με την προώθηση καλύτερων υπηρεσιών δημόσιου χαρακτήρα υψηλών προτύπων, αύξηση των συμμετοχικών διαδικασιών και βελτίωση της διαχειριστικής μας ικανότητας.

Ανάπλαση παραλιακού μετώπου.

Σχεδιάζουμε τη μεγάλη ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, έχοντας καταφέρει μετά από πολλά χρόνια, σημαντικές παρεμβάσεις για τη βελτίωση των υποδομών της παραλίας μας. Επιδιώκουμε ήπια και βιώσιμη ανάπτυξη, με στόχο οι δημότες να απολαμβάνουν καθημερινά μιας ξεχωριστής ποιότητας ζωή αλλά στοχεύουμε και στην διεύρυνση της τουριστικής περιόδου όλο τον χρόνο, με οφέλη για την τοπική οικονομία και κοινωνία. Σε αυτή την κατεύθυνση τοποθετήσαμε ομπρέλες, αποδυτήρια, ντουζιέρες, διαδρόμους, κιόσκια, παγκάκια, υποδομές για ΑΜΕΑ και με τις φυτεύσεις μας, δημιουργήσαμε μικρούς όμορφους χώρους πρασίνου, απόλυτα εναρμονισμένους με το φυσικό περιβάλλον της παραλίας μας. Επιπλέον, δημιουργήσαμε ένα σύγχρονο και ασφαλές υπαίθριο γυμναστήριο καλλισθενικής γυμναστικής. Με τις νέες υποδομές διευκολύναμε την πρόσβαση και την αναψυχή για τους λουόμενους αλλά και για τους επισκέπτες της πόλης.

Δημοτικά Τεχνικά Έργα
Η αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση στο κέντρο της πόλης αλλά και στις γειτονιές είναι πλέον ορατή σε κάθε πολίτη, καθώς δεκάδες τεχνικά έργα, παρεμβάσεις, αναμορφώσεις και διαμορφώσεις σε δρόμους, πεζοδρόμια και πλατείες, διορθώνουν αστοχίες παρελθόντων ετών και επιλύουν προβλήματα.

• Το 2021 έγιναν αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις – κατασκευή αγωγών και φρεατίων ομβρίων σε διάφορα σημεία του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, όπως και εκτεταμένα ασφαλτικά έργα, την τριετία 2019-22.

• Mε στόχο την ανακαίνιση και αναβάθμιση του παλαιωμένου δικτύου ηλεκτροφωτισμού της πόλης, προχωρήσαμε στην τοποθέτηση φωτιστικών νέας γενιάς τύπου LED με μεγάλη απόδοση και χαμηλή κατανάλωση.

• Το «σήμα κατατεθέν» του Παλαιού Φαλήρου, το στρογγυλό κτίριο του Φλοίσβου, που εδώ και αρκετά χρόνια έχει περιέλθει στην ιδιοκτησία του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, ήρθε η ώρα να αναγεννηθεί. Εξασφαλίσαμε από την Περιφέρεια Αττικής κονδύλι 2.450.000 ευρώ και έχουν δρομολογηθεί οι απαιτούμενες τυπικές εγκρίσεις, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την άμεση έναρξη του έργου.

• Ένα από τα μεγαλύτερα δημοτικά έργα στη σύγχρονη ιστορία της πόλης μας, έρχεται για να δώσει λύση στο χρόνιο πρόβλημα στάθμευσης, που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της πλέον πυκνοκατοικημένης περιοχής του Παλαιού Φαλήρου, στην περιοχή του Πάρκου Φλοίσβου: Ο μεγάλος, υπερσύγχρονος υπόγειος χώρος parking, κάτω από το πάρκο Φλοίσβου. Το έργο είναι συνολικής χρηματοδότησης 12.400.000 € και αφορά την πρόσκληση «ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ» του προγράμματος «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ».

Και συνεχίζουμε:

• Με την «Έξυπνη Πόλη», κερδίζοντας με πανελλαδικές πρωτιές (Ψηφιακές Θυρίδες, myKEPlive) το στοίχημα του ψηφιακού μετασχηματισμού.
Τις δράσεις μας:

• Για την Παιδεία, τους μαθητές και όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης στα σχολεία του Δήμου μας, σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς και Συλλόγους Γονέων

• Για το Περιβάλλον, το Πράσινο, την Ανακύκλωση, τον καθαρισμό του παραλιακού μετώπου, του ρέματος της Πικροδάφνης, κ.α.

• Για την Υγεία και την Υγιή Γήρανση (Πρόγραμμα Smart Bear)

• Για την προσβασιμότητα και τη διευκόλυνση της καθημερινότητας των ΑμεΑ

• Στο πολιτιστικό και αθλητικό περιβάλλον

• Για την ισότητα των φύλων, τη γυναίκα, τη μητέρα, την εργαζόμενη σύζυγο

• Για ανθρωπιστική βοήθεια και εθελοντική προσφορά

• Για στήριξη των ανέργων και των τοπικών επιχειρήσεων, αλλά και με προγράμματα για τον άρτιο καταρτισμό των εργαζομένων.

Στο Παλαιό Φάληρο αξιοποιήσαμε, εξάλλου, κάθε δυνατότητα που είχαμε και είναι εκατοντάδες οι ωφελούμενοι συνάνθρωποί μας, με αγαθά από το Κοινωνικό Παντοπωλείο και συσσίτιο. Τα προϊόντα που συγκεντρώνονται και διανέμονται στις κοινωνικές μας δομές προσφέρονται στα νοικοκυριά της πόλης με αξιοπρέπεια και διακριτικότητα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ