Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

196 δωρεάν έλεγχοι για οστεοπόρωση στα Δημοτικά Ιατρεία

O Δήμος Παλαιού Φαλήρου στα πλαίσια εφαρμογής προγραμμάτων προληπτικής ιατρικής, σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας, διοργάνωσε δωρεάν μέτρηση οστικής πυκνότητας, με σκοπό την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση της οστεοπόρωσης στους δημότες του. Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν στα Δημοτικά Ιατρεία και εξετάστηκαν συνολικά 196 άτομα. Σύμφωνα με τις μετρήσεις, 89 από αυτές διαγνώστηκαν με οστεοπενία και 8 με οστεοπόρωση.

Ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος, ο οποίος υποβλήθηκε και ο ίδιος στην συγκεκριμένη εξέταση, στέλνοντας το μήνυμα της αξίας της πρόληψης και της αγωγής υγείας, ευχαρίστησε τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Υγείας & Πρόνοιας Γιάννη Αρκουμάνη, καθώς και το προσωπικό των Δημοτικών Ιατρείων για την υποστήριξη της προσπάθειας.

«Η υλοποίηση του Προγράμματος Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας σημείωσε και φέτος επιτυχία, με τους δημότες μας να ανταποκρίνονται ικανοποιητικά. Αγκάλιασαν με ενθουσιασμό και μεγάλο ενδιαφέρον το πρόγραμμα, αφού μέσω αυτού, τους προσφέρθηκε μια σημαντική και συγχρόνως δωρεάν εξέταση στα πλαίσια του προληπτικού προγραμματισμού τους για την οστεοπόρωση.

Θέλω να επισημάνω την άριστη συνεργασία που είχαμε και πάλι με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας και να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στα στελέχη του για το δημιουργικό του έργο» τόνισε ο δήμαρχος της πόλης μας μετά την ολοκλήρωση της δράσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ