Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πρώτο βραβείο για το 3ο Γυμνάσιο με «άρωμα» Ποντιακού Ελληνισμού

Το 3ο Γυμνάσιο Αργυρούπολης διακρίθηκε με το 1ο βραβείο στην κατηγορία Project στον διαγωνισμό που προκηρύχτηκε στο πλαίσιο του 6ου Πανελλήνιου Εκπαιδευτικού Προγράμματος «Ποντιακός Ελληνισμός: Μνήμες και όνειρα, παρελθόν – παρόν και μέλλον».

Τον διαγωνισμό διοργάνωσε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υ.ΠΑΙ.Θ. με την υποστήριξη της Έδρας Ποντιακών Σπουδών του Α.Π.Θ. και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών.

Οι μαθητές της Α Γυμνασίου με την καθοδήγηση της υπεύθυνης Φιλολόγου Παναγιώτας Σουρίδη δημιούργησαν το επιτραπέζιο παιχνίδι: «Γλώσσα Μητέρα: Ποντιακή Διάλεκτος», επιδιώκοντας τη διάχυση των γνώσεων και των εμπειριών τους από την αλληλεπίδραση με το μεγαλείο του ποντιακού ελληνισμού.

Το Project αποτελεί το 2ο μέρος του Προγράμματος «Γλώσσα Μητέρα» που υλοποιείται στο 3ο Γυμνάσιο Αργυρούπολης, καθώς και κατά την περσινή χρονιά η συνεργατική δημιουργία των μαθητών Α Γυμνασίου με θέμα την Κυπριακή Διάλεκτο απέσπασε πάλι το 1ο βραβείο στον ανάλογο Διαγωνισμό της Κυπριακής Δημοκρατίας «Κύπρος- Ελλάδα- Ομογένεια: Εκπαιδευτικές Γέφυρες».

Η φετινή ανακοίνωση των αποτελεσμάτων αναφορικά με τον Ποντιακό Ελληνισμό έγινε στις 19/5/2022, Ημέρα Μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας.

Διαβάστε: Σε πλήρη εξέλιξη έργα αντιπλημμυρικής προστασίας ύψους 1,5 εκ. ευρώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ