Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Δωρεάν διάθεση επιπλέον κοινόχρηστου χώρου στα καταστήματα

Στην παραχώρηση επιπλέον κοινόχρηστου χώρου στα καταστήματα για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, προχωρεί ο Δήμος Καλλιθέας. Η διάθεση του χώρου είναι δωρεάν και έχει ισχύ μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2022.

 

Σημειώνεται ότι ο δωρεάν επιπλέον κοινόχρηστος χώρος μπορεί να μην είναι συνεχόμενος με τον χώρο που ήδη χρησιμοποιεί ένα κατάστημα, αλλά να βρίσκεται σε παρακείμενο κοντινό σημείο και υπό την προϋπόθεση ότι δεν θίγονται δικαιώματα έτερων δικαιούμενων της χρήσης αυτού.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση: «Ο Δήμος μας προχωρά στην ενέργεια αυτή, προκειμένου να υποστηρίξει τη λειτουργία και τη βιωσιμότητα των τοπικών επιχειρήσεων εστίασης, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα και τις συνθήκες υγειονομικής ασφάλειας πελατών και εργαζομένων.

Προϋπόθεση για τη δωρεάν παραχώρηση του επιπλέον κοινόχρηστου χώρου σε κάθε κατάστημα, είναι:

– Να μην παρεμποδίζεται η ελεύθερη διέλευση των πεζών, των γονέων με τα παιδιά τους, των ΑΜΕΑ και να μην καταλαμβάνονται οι οδεύσεις ΑμεΑ στα πεζοδρόμια και σε κάθε περίπτωση κατά την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων σε κοινόχρηστους χώρους πρέπει να παραμένει λωρίδα ελεύθερης διέλευσης πεζών τουλάχιστον ενός μέτρου και πενήντα εκατοστών (1,50μ).

– Να μην αναπτύξουν τα Καταστήματα μόνιμες ή προσωρινές σταθερές κατασκευές, καθώς και να μην γίνεται χρήση μουσικής, στο χώρο που παραχωρείται.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν αίτηση στο πρωτόκολλο του Δήμου κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (Δευτέρα ως Παρασκευή, 8 π.μ. – 2 μ.μ.) ή με email στην ηλεκτρονική διεύθυνση estiash@kallithea.gr.

Στην αίτηση επισυνάπτονται:

– Άδεια λειτουργίας της επιχείρησης ή υποβολή γνωστοποίησης Κ.Υ.Ε.
– Άδεια Κατάληψης Κοινόχρηστου Χώρου.
– Σκαρίφημα (με διαστάσεις) ζητούμενου κοινόχρηστου χώρου.
– Δημοτική Ενημερότητα.

Τονίζεται ότι η αιτούμενη χρήση θα μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνον ύστερα από τη σχετική έγκριση του Δήμου Καλλιθέας.

Όσοι επαγγελματίες έχουν λάβει έγκριση από τον Δήμο το 2020 και το 2021 για επιπλέον κοινόχρηστο χώρο και δεν μεταβάλλονται τα ζητούμενα τετραγωνικά υποβάλλουν αίτηση χωρίς δικαιολογητικά.

Σε περίπτωση αυθαίρετης χρήσης πέραν των παραχωρηθέντων κοινόχρηστων χώρων επιβάλλεται με απόφαση δημάρχου σε βάρος του παραβάτη, πρόστιμο ίσο με το διπλάσιο τέλος, άμεση απομάκρυνση των επιπλέον τραπεζοκαθισμάτων και σε περίπτωση δεύτερης παράβασης εντός τριών μηνών αφαιρείται η άδεια χρήσης κοινόχρηστου χώρου και επιβάλλεται προσωρινή διακοπή λειτουργίας του καταστήματος για τρείς μήνες».

ΑΙΤΗΣΗ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥ ΧΩΡΟΥ-2022

Διαβάστε επίσης: Στρατηγική Ψηφιακού Μετασχηματισμού και «Έξυπνης Πόλης»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ