Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Φέουδα και φεουδάρχες υπήρξαν μόνο στον Μεσαίωνα

Γράφει ο Μιχάλης Κ. Δερμιτζάκης, Δικηγόρος ε.τ.

Η πρόσφατη Σύνοδος Κορυφής των Βρυξελλών επιβεβαίωσε, για άλλη μια φορά, πως οι λαοί και οι ηγέτες τής Ε.Ε. αδυνατούν να ξεπεράσουν τις διαφορές τους, ώστε, “ενωμένοι, ολοένα στενότερα, να σφυρηλατήσουν το κοινό τους πεπρωμένο” κι ένα ευοίωνο μέλλον για ΌΛΟΥΣ μας και για τις επόμενες γενεές. Απ’ αυτές, άλλωστε, τις αξίες εμπνεόμενοι, οι ηγέτες των 25 κρατών-μελών της υπέγραψαν στη Ρώμη, στις 29.10.2004, τον Καταστατικό της Χάρτη. Οι σημερινές, όμως, ηγεσίες της, πολύ λίγο νοιάζονται για την ενότητά της. Λειτουργούν κι αποφασίσουν με γνώμονα το συμφέρον των λαών τους και αδιαφορούν για το κοινό εταιρικό συμφέρον!

Στη Σύνοδο λήφθηκαν αποφάσεις που προβλημάτισαν και προβληματίζουν τους Έλληνες και πολλά κράτη τής Ένωσης. Από το εμπάργκο, για παράδειγμα, στο ρωσικό πετρέλαιο εξαιρέθηκαν και θα το προμηθεύονται, λίγα μόνον ευνοημένα κράτη, όπως η Πολωνία, η Ουγγαρία κ.ά., που το πέτυχαν με το “έτσι θέλω”. Ο δε βασικός προμηθευτής τού ρωσικού πετρελαίου, η Γερμανία, που πληρώνει σε Ρούβλια τη Ρωσία και σε τιμή πολύ φθηνότερη απ’ ό,τι η Ελλάδα, συνεχίζει να το προμηθεύεται απρόσκοπτα και είναι η μεγάλη ωφελημένη!Οι υπόλοιποι, όμως, εταίροι είναι οι χαμένοι τής Συνόδου, εξ αιτίας των χειρισμών μιας ηγεσίας αδύναμης κι ανίκανης να επιβληθεί στις αξιώσεις των ισχυρών τής Ευρώπης Γερμανών !

Μετά το πέρας των εργασιών της, ο Γερμανός Καγκελάριος, κ. Σολτς, με δημόσια δήλωσή του ενημέρωνε τον κόσμο και, συγχρόνως, για πρώτη φορά πληροφορούμαστε οι Έλληνες πως συμφώνησε (ο κ. Σολτς) με τον Πρωθυπουργό μας να στείλει η Ελλάδα βαριά άρματα μάχης στην Ουκρανία, η δε Γερμανία θα μας επιστρέψει αντίστοιχα, νέας τεχνολογίας. Στην αποκάλυψη αυτήν οι Έλληνες έμειναν ενεοί. Ο κ. Μητσοτάκης, όμως, που έχει αποδείξει μέχρι σήμερα πως σέβεται τον λαό, έχει υποχρέωση να τον ενημερώσει άμεσα για ΌΛΕΣ τις λεπτομέρειες αυτής τής συμφωνίας. Ειδικότερα, να τον πληροφορήσει αν τα άρματα αυτά ήταν σε εφεδρεία ή τα στείλαμε από τα νησιά μας. Επίσης, αν για την αποστολή αυτή συμφώνησαν τα πολιτειακά μας όργανα. Και, ακόμη, πόσες τέτοιες αποστολές πολεμικού μας υλικού στην Ουκρανία έγιναν μέχρι σήμερα. Τα νησιά μας παραμένουν ασφαλή σε ενδεχόμενη επίθεση των Τούρκων; Και, τέλος, πότε θα μας παραδώσουν οι Γερμανοί τον οπλισμό που στείλαμε; Πάντως, όλοι μας ανεξαίρετα πρέπει να θυμόμαστε πως “όταν διψά το σπίτι μας, έξω νερό δεν ρίχνουμε”, όπως μάς συμβουλεύει ο σοφός λαός.

Το τουρκικό κατεστημένο μάς εκβιάζει, μας απειλεί και βρυχάται διαρκώς. Κάτω απ’ αυτές τις κρίσιμες για το Έθνος μας συνθήκες, έχουμε χρέος ν’ αντιστεκόμαστε σε πιέσεις “φίλων” και εταίρων μας, για να διαφυλάξουμε την κυριαρχία και τα δικαιώματά μας. Οι Τούρκοι, πάντως, αν ποτέ τολμήσουν να μας ρίξουν έστω και μια τουφεκιά, θα έχουν την τύχη τής στρατιάς τού Δράμαλη στα Δερβενάκια, πριν από 200 χρόνια ακριβώς, τον Ιούλιο του 1822. Οι Έλληνες, όμως, πρέπει να γνωρίζουμε τι συμβαίνει στο σπιτικό μας και να μην το πληροφορούμαστε κατόπιν εορτής από ηγέτες άλλων κρατών, όχι και τόσο φίλων τής Ελλάδας. Ο κ. Σολτς ήταν, άλλωστε, που, στη Σύνοδο αυτήν, όταν τον ενημέρωνε επίσημα ο Πρωθυπουργός μας για τις υβριδικές απειλές και την αλλαγή των συνόρων μας που εποφθαλμιά ο Ερντογάν απάντησε ψυχρά και αδιάφορα “βρείτε τα μεταξύ σας”, τασσόμενος ξεκάθαρα με το μέρος τής Τουρκίας. Δεν είναι, όμως, ο μοναδικός. Την ίδια φιλική στάση προς την Τουρκία κρατούν η ηγεσία τού ΝΑΤΟ και σοβαρή μερίδα των φίλων μας τής Δύσης. Έτσι:

Όταν, πριν από λίγες μέρες, τουρκικά μαχητικά F16 πλησίασαν δυόμιση μόλις μίλια από τον αστικό ιστό τής Αλεξανδρούπολης και έθεταν σε κίνδυνο την πόλη και τις σύγχρονες εγκαταστάσεις τής αμερικανικής βάσης, οι ηγεσίες των Η.Π.Α. και του ΝΑΤΟ τήρησαν απόλυτη σιγή και δεν βρήκαν να πουν έστω και μια κουβέντα εναντίον τής Τουρκίας! Κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ότι, έτσι και ανάψει το φιτίλι τού πολέμου στον Έβρο, τη Θράκη, το Αιγαίο ή σε κάποιο νησί μας από μια προβοκάτσια ή απρόκλητη επίθεση των Τούρκων, θα γίνει της κολάσεως!Οι Τούρκοι, άλλωστε, είναι αδίστακτοι και απρόβλεπτοι και το γνωρίζουν ΌΛΟΙ τους!Φαίνεται, όμως, πως φοβούνται τις εκρήξεις Ερντογάν, δεν τον ενοχλούν, γι’ αυτό κι έχει γίνει αδίστακτος. Οι Έλληνες, όμως, αν και προβληματιζόμαστε, αδιαφορούμε για τη στάση τους, γιατί ξέρουμε να φυλάμε Θερμοπύλες · παρ’ όλ’ αυτά, η πικρία μας παραμένει .

Επιπλέον, στις συνεχείς προκλήσεις του των τελευταίων εβδομάδων εναντίον τής Ελλάδας δεν αντιδρούν η Ευρώπη και η Δύση, αν και διακυβεύονται τεράστια συμφέροντά τους. Μοναδική εξαίρεση στην εκκωφαντική τους αλαλία αποτέλεσε η δημόσια έκφραση της έντονης οργής τού Προέδρου τής Γαλλίας, Εμ. Μακρόν. Οι Έλληνες, λοιπόν, δεν χρωστάμε τίποτα σε φίλους, εταίρους και συμμάχους μας. Αντίθετα, εκείνοι μας χρωστάνε πολλά, ακριβώς γιατί εμείς τούς προσφέρουμε ΠΟΛΛΆ περισσότερα εδώ και αρκετές δεκαετίες.

Για ποιον λόγο, λοιπόν, θα πρέπει να είμαστε εσαεί οι καλοί και ευπειθείς φίλοι και εταίροι τής Ευρώπης και του ΝΑΤΟ; Γιατί να είμαστε τα καλά και υπάκουα παιδιά τής Δύσης; Σύμμαχοι είμαστε με τις Η.Π.Α. Και τιμάμε διαχρονικά τις μεταξύ μας σχέσεις. Δεν θ’ απογυμνώσουμε, όμως, τις ένοπλες δυνάμεις μας για να στέλνουμε στην Ουκρανία τον βαρύ οπλισμό μας, επειδή μάς το ζητούν επίμονα οι “φίλοι” μας. Ούτε, βέβαια, θα επιτρέψουμε να τεθεί σε κίνδυνο η ασφάλεια και η κυριαρχία τής Ελλάδας και οι εταίροι μας να μας προτρέπουν “βρείτε τα με διάλογο” , να το παίζουν, δηλαδή, “επιτήδειοι ουδέτεροι” και να τα πηγαίνουν καλά και με τις δύο πλευρές · και με τον θύτη, την Τουρκία, και με το θύμα, την Ελλάδα.

Οι Έλληνες δεν θέλουμε αφεντικά στο σπίτι μας ούτε θα γίνουμε ποτέ “φαμέγιοι” κανενός. Οι φεουδάρχες και τα φέουδα υπήρξαν μόνο στον μακρινό Μεσαίωνα και δεν αναβιώνουν. Θέλουμε, όμως, να ζήσουμε ασφαλείς σε μια Ελλάδα που θ’ ανήκει ΜΌΝΟ στους Έλληνες. Η οποία θα λέγεται “Ελλάδα” και θα εκτείνεται από τον Έβρο ως την Κρήτη και από τα Διαπόντια Νησιά ως τα σημερινά μας σύνορα στα τουρκικά παράλια και με ολόκληρο το σημερινό Αιγαίο. Μια Ελλάδα, δηλαδή, που θα μοσχοβολά Ελλάδα · και όχι Τουρκία. Αυτή είναι η Ελλάδα τής καρδιάς μας, η Πατρίδα μας, που μας την εμπιστεύτηκαν τα παιδιά και τα εγγόνια μας και που οφείλουμε να τους την επιστρέψουμε αλώβητη, κραταιά και σεβαστή. Και όχι να τη δώσουμε πεσκέσι στους γκρίζους λύκους τής Τουρκίας, όπως θα τό ‘θελαν πολλοί!Όσο για τα συνεταιράκια μας στην Ε.Ε., φαίνεται να ξέχασαν -και τους τη θυμίζουμε- μια σοφή συμβουλή τού Πλάτωνα : “σωστικόν τής πόλεως το μη διακρίνειν το εμόν και το σον”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ