Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
spot_img

Λάστιχα οχημάτων, σιδερικά και μπάζα απομακρύνονται από τον Υμηττό

Μια ολόκληρη σκουριασμένη, ανενεργή και επικίνδυνη παιδική χαρά απομάκρυναν από την είσοδο του δάσους τα συνεργεία Καθαριότητας του Δήμου Καισαριανής.

Στο πλαίσιο του προγράμματος καθαρισμού και προστασίας του Υμηττού Zero Plastic, ο Δήμος Καισαριανής, ο ΣΠΑΥ και η Φιλοδασική Ένωση εκτελούν εδώ και εβδομάδες μια μαζική επιχείρηση καθαρισμού στο ύψος του Βλητικού Σταθμού, σε μια προσπάθεια να απελευθερώσουν το βουνό από πλαστικά και απορρίμματα.

Οι εικόνες που συναντούν τα συνεργεία καθαρισμού είναι απογοητευτικές ως προς την αντίληψη του ανθρώπου για τη φύση. Λάστιχα οχημάτων, σιδερικά, μπάζα, πλαστικά μπουκάλια σε αποσύνθεση και κάθε λογής ανθρώπινα απορρίμματα ρυπαίνουν ένα δάσος που μας προσφέρει οξυγόνο, αναψυχή και διασκέδαση.

Στο σημείο βρέθηκε ο δήμαρχος Καισαριανής, Χρήστος Βοσκόπουλος, ο οποίος ενημερώθηκε από το επιτελείο του ΣΠΑΥ για την πορεία των εργασιών. Οι καθαρισμοί θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς καθώς σε πολλά σημεία του Υμηττού υπάρχει μεγάλη επιβάρυνση από σκουπίδια δεκαετιών, τα οποία πρέπει να απομακρυνθούν κάθε δυνατό τρόπο.

Διαβάστε επίσης: Εργασιών συνέχεια στην πόλη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ