Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Το πρόγραμμα διαχείρισης απορριμμάτων – βιοαποβλήτων του Δήμου σε διεθνές συνέδριο

Ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης συμμετείχε στο διεθνές συνέδριο «Κυκλική Οικονομία, μηδενική ρύπανση και βιοποικιλότητα – σχέδιο δράσης και νέες στρατηγικές», που διοργάνωσε το Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων (ΚΕΑΝ) και πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Νικολάου Σκουφά, στην Άρτα, στο πλαίσιο της θεσμοθετημένης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Περιβάλλοντος, Πράσινης Εβδομάδας (EU GREEN WEEK 2022).

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε για 7η συνεχόμενη χρονιά και παρουσιάστηκαν σχέδια και προγράμματα για την προώθηση των καινοτόμων περιβαλλοντικών δράσεων που αναπτύσσουν Δήμοι από όλη τη χώρα. Κατά τη διάρκεια του ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης Βασίλης Κρητικός παρουσίασε το πρόγραμμα «Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων – Βιοαποβλήτων» που εφαρμόζεται στον Δήμο.

Ο αντιδήμαρχος ξεκινώντας την παρουσίαση, προέβαλε την υφιστάμενη υπάρχουσα κατάσταση στην Καθαριότητα του Δήμου καθώς και το Σχέδιο Δράσης για τη διαχείριση των στερέων αποβλήτων και των βιοαποβλήτων. Χαρακτήρισε «μικρή επανάσταση» τις επενδύσεις που έχουν γίνει στον τομέα της Καθαριότητας τα τελευταία 7 χρόνια επί Διοίκησης Γιάννη Κωνσταντάτου παρουσιάζοντας εκτενώς τα προγράμματα χρηματοδοτήσεων και τον στόλο – εξοπλισμό. Ο κ. Κρητικός εστίασε στο καινοτόμο πρόγραμμα του καφέ οικιακού κάδου που σύντομα θα τεθεί σε εφαρμογή σε όλα τα νοικοκυριά της πόλης συμβάλλοντας στην εξοικονόμηση πόρων για το Δήμο και στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος. Στα πλαίσια της σωστής ενημέρωσης των συμπολιτών μας για την επιτυχή λειτουργία του προγράμματος συλλογής βιοαποβλήτων ο κ. Κρητικός ανέπτυξε και όλο το σχεδιασμό της καμπάνιας που έχει προγραμματίσει ο Δήμος για να ενημερώσει κάθε συμπολίτη μας και κάθε σπίτι προκειμένου το όλο εγχείρημα να στεφθεί με επιτυχία.

Το συνέδριο ολοκληρώθηκε με την απονομή τιμητικών βραβείων μεταξύ των οποίων και ο Δήμος. Την τιμητική διάκριση παρέλαβε ο αντιδήμαρχος κ. Κρητικός που ήταν παρών στο συνέδριο μαζί με τον γενικό γραμματέα του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης κ. Αντώνη Αντωνόπουλο.

«Αποτελεί τιμή και χαρά να παρουσιάζουμε εκτός των διοικητικών μας ορίων τις καλές πρακτικές που εφαρμόζουμε πρώτοι και με επιτυχή αποτελέσματα για τις γειτονιές μας. Η καθαριότητα είναι μια δύσκολη υπόθεση, γνωστή σε κάθε αυτοδιοικητικό, όμως με συμμάχους μας τους συμπολίτες μας και με τις σωστές πρακτικές και την υλοποίηση από τη δημοτική αρχή γίνεται η όλη διαχείριση τόσο των απορριμμάτων όσων και των βιοαποβλήτων πιο εύκολη υπόθεση», δήλωσε ο δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος.

«Η καθημερινή προσπάθεια που καταβάλλουν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Δήμου μας αποτυπώνεται στο αποτέλεσμα που είναι μια καθαρή πόλη για όλους μας. Είμαστε ευτυχείς που σε κάθε νέο βήμα, όπως αυτό της εφαρμογής του καφέ οικιακού κάδου, έχουμε συμμάχους τους συμπολίτες μας που επίσης επιθυμούν μια όμορφη γειτονιά, φιλική και περιβαλλοντικά βιώσιμη με πολλαπλά οφέλη για τους ίδιους», τόνισε μεταξύ άλλων ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλης Κρητικός.

Διαβάστε: Ολικό λίφτινγκ στις πλατείες του Δήμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ