Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Οι «λεπτομέρειες» στην πολιτική

Γράφει η Zωή Ράπτη, υφυπουργός Υγείας – Βουλευτής Β1 Βορείου Τομέα Αθηνών. 

H κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι σταθερά προσανατολισμένη στην αξιοποίηση του τεράστιου δυναμικού της ελληνικής κοινωνίας, στην ενθάρρυνση της συμμετοχής στην κοινή προσπάθεια και στις ποικίλες, καλά μελετημένες, συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα, τους μαζικούς φορείς, τα σωματεία και τις ΜΚΟ.

Η αξιοποίηση των πόρων που προσφέρει η κοινωνία στο κράτος δεν αποτελεί απλή εξαγγελία, η οποία μένει «στα χαρτιά» αλλά γίνεται άμεσα προς χρήση όλων των Ελλήνων. Ένα από τα πολλά παραδείγματα της καρποφορίας της συνεργασίας του κράτους με τον ιδιωτικό τομέα και τις κοινωφελείς οργανώσεις είναι η ανακαίνιση πτέρυγας του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, η οποία εγκαινιάστηκε πριν από λίγες μέρες.

Αυτό έγινε εφικτό χάρη στην ευγενική δωρεά της Περιφέρειας 2470 του Διεθνούς Ρόταρυ και των Ομίλων αυτής, που μερίμνησαν και για τη διάθεση εξοπλισμού για την προσωρινή φιλοξενία Παιδιών και Εφήβων έως 16 ετών, τα οποία απομακρύνονται από το οικογενειακό περιβάλλον -ή στερούνται οικογενειακού περιβάλλοντος- κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, έως ότου τα αναλάβει ανάδοχη οικογένεια ή ξενώνας ανηλίκων.

Στο πλαίσιο της δωρεάς, πραγματοποιήθηκε: διαμόρφωση και ανακαίνιση δωματίων και χώρου απασχόλησης παιδιών και εφήβων, διαμόρφωση νέων χώρων ατομικής υγιεινής για αγόρια και κορίτσια, ενώ διατέθηκε ο απαιτούμενος ξενοδοχειακός και ηλεκτρονικός εξοπλισμός (κρεβάτια, κομοδίνα, ντουλάπες, κλιματιστικά, Pc’s, τηλεόραση 65 ιντσών, φωτιστικά, κ.λπ.).

Σ’ αυτή την περίπτωση αξίζει να μνημονεύσουμε τον χρόνο που απαιτήθηκε για να γίνει αποδεκτή η δωρεά, να υπογραφεί η σχετική σύμβαση έργου και αυτό να ολοκληρωθεί. Η υπογραφή σύμβασης της δωρεάς έγινε στις 28 Απριλίου. Η έναρξη του έργου έγινε τον Μάιο και η παράδοσή του τον Ιούνιο!

Υπό άλλες συνθήκες, με άλλη κυβέρνηση, της οποίας τα στελέχη θα διέπονταν από ξεπερασμένες ιδεοληψίες, αυτή η δωρεά δύσκολα θα γινόταν δεκτή και το έργο θα ολοκληρωνόταν στις… ελληνικές καλένδες. Κι αυτές οι ιδεοληψίες θα κόστιζαν σε όλους μας και ιδιαίτερα στα δέκα ανήλικα παιδιά 4-14 ετών, που φιλοξενούνται στο Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης με εισαγγελική εντολή.

Οι «λεπτομέρειες» της γενικής ειδησεογραφίας, όπως η παράδοση σε χρήση πτέρυγας σε νοσοκομείο, μπορούν να μας βοηθήσουν να εκτιμήσουμε τη γενική εικόνα και να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα για την πολιτική ζωή του τόπου και για την εικόνα που θέλουμε εμείς να έχει η χώρα μας στο μέλλον. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη έχει δώσει απτά δείγματα προθέσεων και ικανοτήτων.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ