Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Ταινίες της εβδομάδας: «Ο χειρότερος άνθρωπος του κόσμου», «Ο Γκρίζος Άνθρωπος», «Η οικογένεια του Μεγαλοπατούσα»

Δείτε τις ταινίες της νέας κινηματογραφικής εβδομάδας που μπορείτε να απολαύσετε από τη Πέμπτη 14 Iουλίου στη «μεγάλη οθόνη».

Ο χειρότερος άνθρωπος του κόσμου – Verdens verste menneske – The worst person in the world

Είδος: Δράμα, Κωμωδία, Αισθηματική (127΄)

Χώρες: Σουηδία, Δανία (2021)

Σκηνοθεσία: Γιοακίμ Τρίερ

Παίζουν: Ρενάτε Ρέινσβε, Άντερσεν Ντάνιελσεν Λάι, Μαρία Γκράτζια Ντι Μέο

Σύνοψη: Το χρονικό τεσσάρων χρόνων από την ζωή μιας νεαρής γυναίκας, η οποία καλείται να εξερευνήσει τα περίπλοκα μονοπάτια της ζωής και του έρωτα ενώ παλεύει για την καριέρα της. Όλα αυτά θα την κάνουν να καταλάβει καλύτερα τον εαυτό της και θα την φέρουν αντιμέτωπη με μια πιο ρεαλιστική εικόνα για το ποια πραγματικά είναι.

Διανομή: Danaos Films

Σχόλιο: Μια ταινία που εμβαθύνει λίγο παραπάνω χωρίς να ακολουθεί τα κινηματογραφικά στερεότυπα. Εδώ τα συναισθήματα παρουσιάζονται πιο ξεκάθαρα. Μια ταινία που αναδεικνύει το γεγονός του πόσο διστακτικοί και αβέβαιοι, μπορούν να γίνουν ακόμη και οι πιο λογικοί άνθρωποι όταν ερωτεύονται.

Ο Γκρίζος Άνθρωπος – The Gray Man

Είδος: Περιπέτεια, Θρίλερ (122΄)

Χώρες: ΗΠΑ, Τσεχία (2022)

Σκηνοθεσία: Άντονι Ρούσο, Τζο Ρούσο

Παίζουν: Ράιαν Γκόσλινγκ, Κρις Έβανς, Άνα ντε Άρμας, Τζέσικα Χένγουικ, Βάγκνερ Μόουρα, Ντανούς, Μπίλι Μπομπ Θόρντον, Άλφρι Γούνταρντ, Ρεγκέ Τζιν Πέιτζ, Τζούλια Μπάτερς, Έμι Εκουάκορ, Σκοτ Χέιζ

Σύνοψη: Ο Γκρίζος Άνθρωπος είναι ο πράκτορας της CIA Κόρτ Τζέντρι (Ράιαν Γκόσλινγκ), γνωστός και ως Σιέρα Σιξ. Ο Τζέντρι, που ήταν κάποτε ένας εξαιρετικά ικανός κι εγκεκριμένος από την Υπηρεσία έμπορος θανάτου, απελευθερώνεται από ένα ομοσπονδιακό σωφρονιστικό ίδρυμα και στρατολογείται από τον προϊστάμενό του, Ντόναλντ Φιτζρόι (Μπίλι Μπομπ Θόρντον). Όμως τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει και ο Σιξ είναι ο στόχος, τον οποίο κυνηγά σε όλο τον κόσμο ο Λόιντ Χάνσεν (Κρις Έβανς), πρώην συνεργάτης του στη CIA, που δεν θα σταματήσει μπροστά σε τίποτα μέχρι να τον εξουδετερώσει. Η πράκτορας Ντάνι Μιράντα (Άνα ντε Άρμας) φροντίζει για την προστασία του. Όπως φαίνεται θα τη χρειαστεί.

Διανομή: Odeon

Σχόλιο: Ο Γκρίζος Άνθρωπος είναι ένας ξεχωριστός χαρακτήρας και αποτελεί ντεπούτο του συγγραφέα Μαρκ Γκρίνι τα βιβλία του οποίου κυκλοφορούν

στη χώρα μας από τις Εκδόσεις Anubis σε μετάφραση Βασίλη Αθανασιάδη.

Η οικογένεια του Μεγαλοπατούσα – Bigfoot family

Είδος: Κινούμενα σχέδια, Οικογενειακή, Κωμωδία (89΄)

Χώρα: Γαλλία (2020)

Σκηνοθεσία: Τζέρεμυ Ντέγκρουσον, Μπεν Στάσεν

Σύνοψη: Ο αγαπημένος Μεγαλοπατούσας και η οικογένειά του επιστρέφουν στη μεγάλη οθόνη για μια αξέχαστη περιπέτεια. Λίγους μήνες μετά την επανασύνδεσή της, η οικογένεια του Άνταμ ζει ευτυχισμένη και εκείνος αρχίζει να συνηθίζει σιγά-σιγά τις νέες του δυνάμεις. Αλλά όταν ο Μεγαλοπατούσας αποφασίσει να φύγει για να σώσει μια κοιλάδα από τη σατανική εταιρεία πετρελαίου Χ Tract, θα εξαφανιστεί, οπότε η Σέλι, ο Άνταμ, ο Γουίλμπερ και ο Τράπερ θα αποφασίσουν να ερευνήσουν τι συνέβη.

Διανομή: Odeon

Η γιορτή της Μπαμπέτ – Babettes gæstebud – Babette’s feast

Είδος: Κοινωνική, Δράμα (103΄)

Χώρα: Δανία (1987, ψηφιακά αποκατεστημένη)

Σκηνοθεσία: Γκάμπριελ Άξελ

Παίζουν: Στεφάν Οντράν, Μποντίλ Κερ, Μπιργκίτε Φέντερσπιλ, Μπίμπι Άντερσον

Σύνοψη: Σε ένα απομακρυσμένο χωριό της Δανίας του 19ου αιώνα, δύο αδερφές ζουν μια κλειστή ζωή με επίκεντρο τον πατέρα τους, τον τοπικό λειτουργό και την εκκλησία τους. Και οι δύο είχαν ευκαιρίες να φύγουν από το χωριό: η μια θα μπορούσε να είχε παντρευτεί έναν νεαρό αξιωματικό και η άλλη, έναν Γάλλο τραγουδιστή της όπερας. Ο πατέρας τους είχε αντίρρηση σε κάθε περίπτωση και πέρασαν τη ζωή τους φροντίζοντας τον. Πολλά χρόνια αργότερα όταν πατέρας τους έχει πλέον πεθάνει, δέχονται τη Γαλλίδα πρόσφυγα Μπαμπέτ, η οποία αποδέχεται να εργαστεί ως υπηρέτρια τους. Κερδίζοντας ένα λαχείο η Μπαμπέτ θέλει να ανταποδώσει στις αδερφές για την καλοσύνη τους και τις καλεί σε ένα γαλλικό γεύμα, το οποίο θα αποτελέσει μια εντυπωσιακή εμπειρία για όλες και όλους.

Διανομή: Bibliotheque

Σχόλιο: Τρυφερό φιλμ με χαλαρό χιούμορ, απολαυστικές λεπτομέρειες και μια ωδή για τις ανεπιθύμητες -κατά την προτεσταντική ηθική- υλικές απολαύσεις. Το φιλμ, που βασίστηκε σε διήγημα της γνωστής από την αυτοβιογραφία της με τίτλο «Πέρα από την Αφρική» Κάρεν Μπλίξεν (η οποία στα credits εμφανίζεται ως Άιζακ Ντίνεσεν) απέσπασε το ξενόγλωσσο Όσκαρ και το BAFTA Καλύτερης Μη Αγγλόφωνης Ταινίας, ενώ ήταν υποψήφιο και για Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας.

Γόμορρα – Gomorra

Είδος: Κοινωνική, Δράμα (120΄)

Χώρα: Ιταλία (2008)

Σκηνοθεσία: Matteo Garrone

Παίζουν: Τόνι Σερβίλο, Τζιανφελίτσε Ιμπαράτο, Μαρία Νασιονάλε, Σαλβατόρε Σανταλούπο, Τζίτζιο Μόρα

Σύνοψη; Βόρεια Νάπολη: το βασίλειο της Καμόρα, της Ιταλικής Μαφίας. Εκεί όπου ο μόνος νόμος είναι αυτός της βίας για τον έλεγχο κάθε είδους οικονομικής δραστηριότητας από το εμπόριο ναρκωτικών και την πορνεία έως τις κατασκευές, την μόδα και τον τουρισμό. Πέντε διαφορετικές ιστορίες, με επίκεντρο την εγκληματική μηχανή καταστροφής που διαλύει τον κοινωνικό ιστό, καταβροχθίζει φυσικούς και οικονομικούς πόρους, κατακλέβει τους πολλούς για να πλουτίζουν οι λίγοι και έχει «πιστωθεί» για 10.000 φόνους τα τελευταία τριάντα χρόνια στην Ιταλία.

Διαθέσιμη: StraDa Films (αποκλειστικά στο e-cinema)

Σχόλιο: Βασισμένη στο μπεστ-σέλερ του Ρομπέρτο Σαβιάνο «Γόμορρα», η ταινία που κατά πολλούς αποτελεί την πιο αυθεντική κινηματογραφική καταγραφή για τη Μαφία, κέρδισε το Μέγα Ειδικό Βραβείο στο Φεστιβάλ των Καννών και υποψηφιότητα για Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας, αλλά και 22 βραβεία ακόμα, ανάμεσά τους και 5 από την ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου.

O άνθρωπος που έβλεπε τα τρένα να περνούν – Ostre sledované vlaky

Είδος: Δράμα, Κωμωδία (92΄)

Χώρα: Τσεχοσλοβακία (1966, ψηφιακά αποκατεστημένη)

Σκηνοθεσία: Γίρι Μένζελ

Παίζουν: Βάτσλαβ Νέτσκαρ, Γίτκα Μπέντοβα, Βλαντιμίρ Βαλέντα

Σύνοψη: Στην κατεχόμενη από τους ναζί Τσεχοσλοβακία, ο νεαρός Μίλος, υπάλληλος σε έναν επαρχιακό σιδηροδρομικό σταθμό, ξεκινάει ένα ταξίδι σεξουαλικής αφύπνισης και συνειδησιακής ωρίμανσης που θα τον οδηγήσει σε μια ηρωική πράξη αντίστασης κατά των Γερμανών.

Διανομή New Star

Σχόλιο: Ένα φιλμ βαθιά ανθρώπινο και τρυφερό με λεπτό χιούμορ, για τα ασήμαντα πεπρωμένα μας που είναι στενά δεμένα με μεγαλύτερα γεγονότα, που συμβαίνουν εκτός της προσωπικής μας ζωής και τα οποία δεν μπορούμε ποτέ να τα αποφύγουμε.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ