Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024

Στο τιμόνι του Fiat Doblo ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Πορτογαλίας 

O CEO της Stellantis, κ. Carlos Tavares και η Αυτού Εξοχότητα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Πορτογαλίας, κ. Mercelo Rebelo de Sousa επισκέφθηκαν τη μονάδα παραγωγής του Mangualde, με αφορμή τους εορτασμούς για τα 60 χρόνια λειτουργίας της. Οι κ.κ. Tavares και Rebelo de Sousa οδήγησαν το νέο Fiat Professional Doblò, το οποίο θα κατασκευάζεται σε γραμμή παραγωγής του Mangualde, η οποία αναβαθμίζεται ώστε να είναι πιο αποδοτική, αλλά και φιλική προς το περιβάλλον.

«Στοχεύουμε να ηγηθούμε στην αγορά των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων (LCV) και τώρα με την παραγωγή του νέου FIAT Doblò στο Mangualde θα επιτύχουμε βελτίωση της αποδοτικότητας μας και παράλληλα θα προσφέρουμε την καλύτερη προσφορά στους πελάτες μας», σημείωσε ο κ. Carlos Tavares, CEO της Stellantis. «Σήμερα επίσης γιορτάζουμε την εστίασή μας στη βιώσιμη παραγωγή με την εγκατάσταση του φωτοβολταϊκού πάρκου, το οποίο μόλις ολοκληρωθεί θα εξασφαλίζει το ένα τρίτο των αναγκών σε ενέργεια της εγκατάστασης. Βεβαίως θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως τον Πρόεδρο που βρίσκεται μαζί μας σε αυτή την ξεχωριστή ημέρα για την αυτοκινητοβιομηχανία της Πορτογαλίας.»

«Ήταν εξαιρετικά σημαντικό για εμένα να βρίσκομαι σήμερα εδώ μαζί σας για να γιορτάσουμε μαζί τα 60α γενέθλια του εργοστασίου στο Mangualde. Αυτή η μονάδα έχει μια μοναδική ιστορία, κατάφερε να ξεπεράσει διάφορες κρίσεις και σήμερα έχει μια εξαιρετική αποδοτικότητα και φήμη. Ως μέρος της Stellantis, το Mangualde αποτελεί μια από τις κορυφαίες εγκαταστάσεις του είδους», δήλωσε η Αυτού Εξοχότητα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Πορτογαλίας, κ. Marcelo Rebelo de Sousa. «Σήμερα είμαι εδώ για να ακούσω και τα καλά νέα από τη Stellantis, η οποία ξεκινά στο εργοστάσιο και την παραγωγή του νέου FIAT Doblò, ενώ παράλληλα ξεκινά και ένα πρόγραμμα, το οποίο θα συμβάλει ώστε η Πορτογαλία να συνεχίσει να οδηγεί την ενεργειακή μετάβαση. Συγχαρητήρια σε όλους!».

Σε μια συμβολική κίνηση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη του στο εργοστάσιο βράβευσε τον αρχαιότερο υπάλληλο της εγκατάστασης, τιμώντας παράλληλα όλους εκείνους που τα τελευταία 60 χρόνια συνέβαλαν με το έργο τους στην επιτυχία της μονάδας παραγωγής.

Από το 1962 μέχρι και σήμερα, από τις γραμμές παραγωγής του Mangualde έχουν περάσει 1,5 εκατομμύρια οχήματα, με τη συγκεκριμένη παραγωγή να αντιπροσωπεύει περίπου το 25% της συνολικής παραγωγής οχημάτων στην Πορτογαλία.

Το 2021 κατασκευάστηκαν συνολικά 67.841 οχήματα, αριθμός που θα αυξηθεί χάρη και στην παραγωγή του νέου FIAT Doblò, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει τον προσεχή Οκτώβριο. Με σημαντικό αριθμό εκδόσεων και έξυπνων λύσεων, το νέο Doblò, είναι έτοιμο να  συνεχίσει την εξαιρετική πορεία των προκατόχων του, ενώ παράλληλα για πρώτη φορά στην ιστορία του θα αποκτήσει και αμιγώς ηλεκτρική έκδοση.

Η δημιουργία της γραμμής παραγωγής του νέου Doblò συμπίπτει με την εφαρμογή ενός πλάνου βελτίωσης της αποδοτικότητας του εργοστασίου. Η κατασκευή ενός φωτοβολταϊκού πάρκου στοχεύει ώστε το 31% των ενεργειακών αναγκών του Mangualde να καλύπτονται από τον ήλιο, μειώνοντας τις ετήσιες εκπομπές CΟ2 κατά 2.500 τόνους, ποσότητα που αντιστοιχεί στην αντίστοιχη που θα μπορούσαν να «καθαρίσουν» 16.000 δένδρα.  Η επένδυση αποτελεί μέρος του στρατηγικού πλάνου της Stellantis, Dare Forward 2030, το οποίο στοχεύει ο Όμιλος να είναι ενεργειακά ουδέτερος μέχρι το 2038 με μείωση των εκπομπών κατά 50% μέχρι το 2030.

Το νέο φωτοβολταϊκό πάρκο αποτελεί μια επένδυση 3,2 εκατομμυρίων ευρώ και θα περιλαμβάνει 6.363 ηλιακά πάνελ που θα καταλαμβάνουν χώρο αντίστοιχο με έξι γήπεδα ποδοσφαίρου. Η συνολική απόδοση θα είναι 3.436 MWp, που αντιστοιχεί στην κατανάλωση 320 σπιτιών και θα συμβάλει ώστε η μονάδα παραγωγής να γίνει ακόμα πιο αποδοτική και φιλική προς το περιβάλλον. Η πρώτη φάση θα ξεκινήσει το τρίτο τρίμηνο του 2022, ενώ η δεύτερη και τελική φάση κατασκευής θα ξεκινήσει στις αρχές του 2023.

Παράλληλα με αυτή την εξέλιξη, το εργοστάσιο του Mangualde, στο οποίο θα κατασκευάζεται και το νέο Doblò, αποτελεί το κέντρο τεσσάρων εργαστηρίων τεχνολογίας που σαν στόχο έχουν το μετασχηματισμό των μονάδων παραγωγής στη νέα ψηφιοποιημένη εποχή και την εκπαίδευση του προσωπικού σε αυτές τις καινοτόμες πρακτικές.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ