Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Στη «μάχη» της πυρκαγιάς σε Πεντέλη – Γέρακα – Ανθούσα ο Νότιος Τομέας

Την κινητοποίηση της Πολιτικής Προστασίας Δήμων του Νοτίου Τομέα προκάλεσε η πυρκαγιά που ξέσπασε τη Τρίτη 19 Ιουλίου στη Πεντέλη. Σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία η πυρκαγιά είναι σε ύφεση, δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο και οι δυνάμεις εξακολουθούν να εργάζονται για να σβήσουν όλες τις μικροεστίες και να εξαλείψουν τον κίνδυνο αναζωπυρωσεων.

Στη «μάχη» της πυρκαγιάς ο Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου

Όπως τονίζει ο δήμαρχος Ανδρέας Ευθυμίου «Θέσαμε το υδροφόρο όχημα του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου στη διάθεση της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να συνδράμει στην κατάσβεση της καταστροφικής πυρκαγιάς στην Πεντέλη.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εργαζόμενους τους Δήμου μας και στον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας, Δημήτρη Ζώταλη, για την αυταπάρνησή τους. Οι σκέψεις όλων μας είναι σε όσους δοκιμάζονται από τον πύρινο εφιάλτη».

Στήριξη από τον Δήμο Καλλιθέας

Όπως έκανε γνωστό ο δήμαρχος Δημήτρης Κάρναβος «Η Πολιτική Προστασία του Δήμου μας παρούσα και σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Ευχόμαστε να περιοριστεί η φωτιά όσο πιο γρήγορα γίνεται»

Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου συνδράμει το έργο της Πυροσβεστικής

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το πρωί της 20ης Ιουλίου ο αντιδήμαρχος Πρασίνου Αναστάσιος Αδαμόπουλος μαζί με την υδροφόρα του Δήμου Αγίου Δημητρίου κατευθύνθηκαν προς την Παλλήνη, προκειμένου να συνδράμουν το έργο της Πυροσβεστικής. «Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου στέκεται πάντα αλληλέγγυος σε κάθε ανάγκη» καταλήγει το μήνυμα.

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου στο πύρινο μέτωπο

Ο δήμαρχος Γιάννης Φωστηρόπουλος το βράδυ της Τρίτης έκανε γνωστό το εξής: «Η υδροφόρα με το προσωπικό του Δήμου μας και τον αντιδήμαρχο πόλης Δημήτρη Μητρέλλο, βρίσκονται στο πύρινο μέτωπο, προς ενίσχυση των δυνάμεων κατάσβεσης. Ευχόμαστε ο πύρινος εφιάλτης να τελειώσει το συντομότερο δυνατόν».

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης στην κατάσβεση της καταστροφικής πυρκαγιάς στην Ανθούσα

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος την Τετάρτη 20 Ιουλίου «Ο Δήμος Νέας Σμύρνης δεν θα μπορούσε να μην προσφέρει βοήθεια στο Δήμο της Ανθούσας που από χθες το βράδυ οι κάτοικοί του βιώνουν τις συνέπειες της καταστροφικής πυρκαγιάς. Υδροφόρες και υπάλληλοι της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου μας βρίσκονται στο σημείο ρίχνοντας νερό στις διάσπαρτες μικροεστίες για να εξαλείψουν τον κίνδυνο αναζωπυρώσεων».

Και ο Δήμος Ζωγράφου στην περιοχή

Μήνυμα έστειλε ο Βασίλης Θώδας: «Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου τους εργαζόμενους μας στον Δήμο Ζωγράφου που από την πρώτη στιγμή έτρεξαν να βοηθήσουν κι έδωσαν όλο το βράδυ σκληρή μαχη με τη φωτιά. Ο Δήμος Ζωγράφου πάντα συνδράμει με όλα τα μέσα που διαθέτει σε όσους Δήμους έχουν ανάγκη. Έτσι και τώρα ήμασταν στο Πικέρμι για να βοηθήσουμε τους Δήμους που αντιμετώπισαν την πύρινη λαίλαπα στην Πεντέλη».

Μέλη της εθελοντικής ομάδας δασοπυρόσβεσης δασοπροστασίας Βούλας στη μάχη

Τουλάχιστον δέκα εθελοντές – μέλη της εθελοντικής ομάδας δασοπυρόσβεσης δασοπροστασίας Βούλας, ειδικοδυναμιτες, καταδρομείς, αλεξιπτωτιστές, ΟΥΚ συμμετείχαν με πολλούς άλλους εθελοντές και πυροσβέστες στην καταστολή της πυρκαγιάς σε Πεντέλη – Ανθούσα – Γέρακα.

Παρέμειναν μαχόμενοι ως το μεσημέρι της Τετάρτης 20/07 όταν και επέστρεψαν ικανοποιημένοι, διότι συνέβαλαν στην προστασία κατοικιών, διάσωση κατοικίδιων, απεγκλωβισμό παγιδευμένων ανθρώπων και στον περιορισμό καταστροφής του περιβάλλοντος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ