Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Έπεσαν οι υπογραφές για τη κατανομή κοινωφελών οικοπέδων εντός της επένδυσης Ελληνικού

Μνημόνιο υπογράφτηκε μεταξύ Δήμων Γλυφάδας – Αλίμου – Ελληνικού Αργυρούπολης για την κατανομή των κοινωφελών οικοπέδων εντός της επένδυσης Ελληνικού. Την είδηση έκανε γνωστή ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος, χαρακτηρίζοντας τη συμφωνία δίκαια για όλους.

Συγκεκριμένα έγραψε στα κοινωνικά μέσα: «Χθες (21/07) όπως δήλωσα στο ΔΣ είχαμε μια τελική συμφωνία στο Υπουργείο Οικονομικών με τους όμορους Δήμους Αλίμου και Γλυφάδας μετά από πολύωρη σύσκεψη και την υπογραφή μνημονίου μεταξύ μας για την κατανομή των κοινωφελών οικοπέδων εντός της επένδυσης Ελληνικού . Η συμφωνία είναι για όλους δίκαιη και σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει νικητής και χαμένος. Όσον αφορά εμάς όμως αυτά που θέλαμε τα πήραμε με σεβασμό στα ποσοστά που μας αναλογούν στο αεροδρόμιο μέσα από πνεύμα καλής θέλησης από όλες τις πλευρές.

Τα οικόπεδα διανεμήθηκαν δίκαια και θα είναι για κοινωνικούς, αθλητικούς, πολιτιστικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς ενώ τα έσοδα του Καζίνο θα διανεμηθούν ανάμεσα σε μας και την Γλυφάδα με βάση τα διοικητικά μας μερίδια στο οικόπεδο του. Άξιο αναφοράς είναι η παραλία που θα μας αποδοθεί ως Δήμος και άλλα κρίσιμα θέματα που διευθετήθηκαν .

Όλα αυτά δεσμεύομαι τον Σεπτέμβριο να τα παρουσιάσω αναλυτικά στο Συμβούλιο, στους φορείς και στον λαό μας εφόσον ο Υπουργός Χρήστος Σταικούρας που ήταν απόλυτα έντιμος απέναντι στην συνάντηση μας επικυρώσει με υπουργική απόφαση τις επόμενες μέρες τα συμφωνηθέντα που είχαν ως βάση την αρχική πρόταση διανομής του Υπουργείου Οικονομικών με μερικές μόνο τροποποιήσεις μετά από διαπραγμάτευση.

Ένας αγώνας δικαιώθηκε, το ταξίδι αρχίζει της αξιοποίησης των οικοπέδων και ανέγερσης για το νέο Δημαρχείο, Μέγαρο Ποντίων, κλειστό γήπεδο Μπάσκετ, γήπεδα ποδοσφαίρου νέο παιδικο σταθμό, γηροκομείο, ανοιχτούς αθλητικούς χωρους αρχίζει ως πρόκληση για το μέλλον της πόλης μας.

ΥΓ Αναλυτικά ποια οικόπεδα, στρέμματα και χρήσεις τους θα τις παρουσιάσουμε τον Σεπτέμβριο».

Διαβάστε: Ανακαίνιση όλων των παιδικών σταθμών της πόλης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ