Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Ο Ταύρος τίμησε την Ιερή εικόνα της Παναγίας της Ταυριώτισσας

1922 – Μήνας Αύγουστος: Ένας «μαύρος» μήνας για την Ελλάδα, καθώς η κατάληξη της Μικρασιατικής εκστρατείας συντελέστηκε τον Αύγουστο του 1922 με την κατάρρευση του μετώπου και τη διάλυση της Στρατιάς της Μικράς Ασίας. Στη συνέχεια ακολούθησε ο ξεριζωμός του ελληνικού πληθυσμού από τις πατρογονικές εστίες του στη Μ. Ασία, τον Πόντο και την Ανατ. Θράκη. Η Αθήνα, όπως και όλη η Ελλάδα, δέχθηκε εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες.

Στην περιοχή που σήμερα οροθετείται ο Ταύρος αρκετοί πρόσφυγες εγκαταστάθηκαν, φέροντας μαζί τους την Ιερή εικόνα της Παναγίας της Ταυριώτισσας, που βρίσκεται στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου.

Όπως αναφέρει ο δήμαρχος Ανδρέας Ευθυμίου «Τιμήσαμε ευλαβικά την Ιερή εικόνα της Παναγίας της Ταυριώτισσας, που βρίσκεται στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου και που έφεραν μαζί τους από τις χαμένες πατρίδες το 1922 οι πρόσφυγες που εγκαταστάθηκαν στον Ταύρο. Πέρασαν 100 χρόνια, όμως οι μνήμες για τον Ελληνισμό που ξεριζώθηκε, αλλά δεν χάθηκε, και που ιερείς σαν τον Παπά Χριστοφόρο και οι απλοί πιστοί κρατούν ζωντανές. Καλή Παναγιά σε όλους».

Διαβάστε: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Μοσχάτο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ