Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

«Γραμμή άμυνας» στη κορυφογραμμή του Υμηττού

Δίκτυο δασικών δρόμων δημιουργείται στον Υμηττό, προκειμένου να θωρακιστεί. Όπως αναφέρει ο ΣΠΑΥ «ένα από τα πιο σημαντικά έργα πρόληψης για την θωράκιση του Υμηττού βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης και χρήσης από τα Πυροσβεστικά οχήματα προκειμένου να εξασφαλίζεται η ασφαλής και ανεμπόδιστη πρόσβαση για τις περιπολίες πυροφύλαξης και για την επιχειρησιακή τους δράση οποιαδήποτε στιγμή κι αν κριθεί αναγκαίο.

Πρόκειται για ένα εκτεταμένο δίκτυο δασικών δρόμων που αποτελεί «γραμμή άμυνας» στην κορυφογραμμή του Υμηττού, ενώνοντας τον Ανατολικό με το Δυτικό Υμηττό και αντίστοιχα το Βόρειο με το Νότιο τμήμα του βουνού από τη θέση Εύζωνας στην Καισαριανή μέχρι τον Βύρωνα, την Ηλιούπολη, το Κορωπί και την Αργυρούπολη και ταυτόχρονα από την κορυφογραμμή μεταξύ Κορωπίου, Γλυφάδας, Βούλας και Βάρης.

Νεροφαγώματα, πεσμένα κλαδιά και βράχοι, που είχαν παρασυρθεί από τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ετών, καθιστούσαν τους συγκεκριμένους δασικούς δρόμους επικίνδυνους και απροσπέλαστους. Η κατάστασή τους πλέον βελτιώθηκε σε μεγάλο βαθμό με τις εργασίες συντήρησης να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη προσφέροντας ευκολότερη πρόσβαση και μεγαλύτερες δυνατότητες αναστροφής στα πυροσβεστικά οχήματα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ