Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
spot_img

Ταινίες της εβδομάδας: «Επίσημη συμμετοχή», «Bullet train», «Ατλάντικ Σίτι»

Δείτε τις ταινίες της νέας κινηματογραφικής εβδομάδας που μπορείτε να απολαύσετε από τη Πέμπτη 04 Αυγούστου στη «μεγάλη οθόνη».

Επίσημη συμμετοχή – Competencia oficial – Official competition

Είδος: Κομεντί (115΄)

Χώρα: Ισπανία, Αργεντινή (2021)

Σκηνοθεσία: Μαριάνο Κον, Γκαστόν Ντιπρά

Παίζουν: Πενέλοπε Κρουζ, Αντόνιο Μπαντέρας, Όσκαρ Μαρτίνεθ

Σύνοψη: Ένας δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας που φροντίζει την υστεροφημία του αποφασίζει να κάνει μια μοναδική, πρωτοποριακή ταινία. Για να πετύχει αυτόν τον στόχο, προσλαμβάνει τους καλύτερους από τους καλύτερους: Τη διάσημη σκηνοθέτρια Λόλα Κουέβα και δύο γνωστούς ηθοποιούς που υπερηφανεύονται όχι μόνο για το τεράστιο ταλέντο τους, αλλά και το ακόμη μεγαλύτερο Εγώ τους: τον αστέρα του Χόλιγουντ Φέλιξ Ριβέρο και τον παλαίμαχο θεατράνθρωπο Ιβάν Τόρες. Είναι και οι δύο θρύλοι, αλλά όχι και οι καλύτεροι φίλοι. Μέσα από μια σειρά από όλο και πιο ξεκαρδιστικές πρόβες που τους θέτει η Λόλα, ο Φέλιξ και ο Ιβάν πρέπει να αντιμετωπίσουν όχι μόνο ο ένας τον άλλον, αλλά και το θρύλο τους.

Διανομή: Spentzos Film

Σχόλιο: Ανελέητη σάτιρα της κουλτούρας του σινεμά, των παρασκηνίων του και των διασημοτήτων του.

Bullet train

Είδος: Θρίλερ, Δράσης (126΄)

Χώρες: ΗΠΑ, Ιαπωνία (2022)

Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Λιτς

Παίζουν: Μπραντ Πιτ, Σάντρα Μπούλοκ, Τζόι Κινγκ, Άαρον Τέιλορ Τζόνσον, Μπράιαν Ταϊριί Χένρι, Άντριου Κότζι, Χιρογιούκι Σανάντα, Μάικλ Σάνον, Μπενίτο Α. Μαρτίνεζ Οκάσιο

Σύνοψη: Αυτή τη φορά ο Ladybug (Brad Pitt), ένας μάλλον γκαντέμης πληρωμένος δολοφόνος, είναι αποφασισμένος να κάνει τη δουλειά του με την ησυχία του για να ξεπεράσει ένα σερί πρόσφατων αποτυχιών. Η μοίρα όμως έχει τα δικά της σχέδια. Η τελευταία αποστολή τον επιβιβάζει στο πιο γρήγορο τρένο του κόσμου σε μια ξέφρενη πορεία σύγκρουσης με φονικούς αντιπάλους από όλη την υφήλιο – όλοι με σχετικούς, αν και αντικρουόμενους σκοπούς. Το ταξίδι μέχρι το τέλος της γραμμής δεν είναι παρά μια ανεξέλεγκτη, συναρπαστική διαδρομή στη σύγχρονη Ιαπωνία.

Διανομή: Feelgood

Σχόλιο: Τρελή κωμωδία καταιγιστικής δράσης από τον σκηνοθέτη του «Deadpool» με ένα all-star cast στο οποίο ηγείται ο Μπραντ Πιτ

Διακοπές με την οικογένεια – Easter Sunday

Είδος: Κωμωδία (95΄)

Χώρα: ΗΠΑ (2022)

Σκηνοθεσία: Τζέι Χαντρεσεκάρ

Παίζουν: Τζο Κόι, Τζίμι Ο. Γιανγκ, Τία Καρέρε, Μπράντον Γουάρντελ, Εύα Νομπλεζάντα, Λίντια Γκαστόν, Ασίφ Αλί, Ρόντνεϊ Το, Γιουτζίν Κορδέρο, Τζέι Τσαντρασέκαρ, Τίφανι Χάντις, Λου Ντάιμοντ Φίλιπς

Σύνοψη: Ο Τζόι επιστρέφει στο πατρικό του για να γιορτάσουν οικογενειακά το Πάσχα, με πολύ φαγητό, γέλιο, γκρίνια, τσακωμό, αγάπη και παρεξηγήσεις.

Διανομή: Odeon

Σχόλιο: Με πρωταγωνιστή τον πραγματικό stand-up comedian Τζο Κόι, η ταινία σατιρίζει την αμερικανική κοινότητα των Φιλιππινέζων, όπως περίπου και ο «Γάμος αλα Ελληνικά» του Τζόελ Ζούικ με τη Νία Βαρντάλος.

Ατλάντικ Σίτι – Atlantic City

Είδος: Αστυνομική, Δράμα, Αισθηματική (104΄)

Χώρα: Καναδάς, Γαλλία (1980, ψηφιακά αποκατεστημένη)

Σκηνοθεσία: Λουί Μαλ

Παίζουν: Σούζαν Σαράντον, Μπαρτ Λάνκαστερ, Κέιτ Ριντ, Μισέλ Πικολί

Σύνοψη: Ο Λου είναι ένας μάλλον μικρής εμβέλειας γκάγκστερ, που πιστεύει ότι κάποτε ήταν σπουδαίος. Στον δρόμο του θα βρεθεί η Σάλι, μια νεαρή κοπέλα που θέλει να γίνει κρουπιέρης στο Ατλάντικ Σίτι. Ο σύζυγος της έχει στην κατοχή του ναρκωτικά που έχει κλέψει από τη μαφία και προτείνει στον Λου να τα πουλήσει, αλλά σκοτώνεται πριν ο Λου δώσει τα χρήματα. Εμφανίζονται όμως και οι ιδιοκτήτες των ναρκωτικών, που απειλούν να σκοτώσουν τη Σάλι αν δεν πάρουν πίσω την «περιουσία» τους.

Διανομή: Summer Classics

Σχόλιο: Αριστουργηματικό, αλλά χαρακτηρισμένο ως ένα από τα εμπορικά φιλμ του Λουί Μαλ, εκφραστή της Nouvelle Vague, του οποίου πρόσφατα σχολίασα το «Ασανσέρ για δολοφόνους», το Ατλάντικ Σίτι ουσιαστικά είναι ένα ήπιο φιλμ χαρακτήρων, με φόντο τη χαρτοπαιξία και τα ναρκωτικά. Χαρακτήρων που προσπαθούν να επιβιώσουν και ίσως να αναδειχθούν κιόλας «στην Αμερική τη χώρα των ευκαιριών» τότε. Κεντρικό παράδειγμα, ο χαρακτήρας Λου του Μπαρτ Λάνκαστερ, που ενώ ισχυρίζεται ότι είχε περάσει μέρες δόξας και μεγαλείου ως γκάνγκστερ, εμείς τον βλέπουμε σε κατάσταση looser. Φτωχό και αδύναμο να στηρίζεται στη διακίνηση ποσότητας ναρκωτικών του συζύγου μιας wannabe croupier.

Το μαγαζάκι της κεντρικής οδού – Obchod na korze

Είδος: Δράμα (125΄)

Χώρα: Τσεχοσλοβακία (1965, ψηφιακά αποκατεστημένη)

Σκηνοθεσία: Γιαν Καντάρ, Ελμαρ Κλος

Παίζουν: Ζόζεφ Κρόνερ, Ίντα Καμίνσκα, Χάνα Σλίβκοβα,Μάρτιν Χόλι

Σύνοψη: Στη γερμανοκρατούμενη Σλοβακία του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, εν μέσω της «αριανοποίησης» που επέβαλαν οι ναζί, ένας άβουλος ξυλουργός αναλαμβάνει τη διαχείριση ενός μαγαζιού που ανήκει σε μια γηραιά Εβραία, η οποία δεν καταλαβαίνει τι γίνεται γύρω της.

Διανομή: New Star

Σχόλιο: Με φόντο τη γερμανοκρατούμενη Σλοβακία του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, οι σκηνοθέτες καταπιάνονται με τους χαρακτήρες εκείνους που ενθουσιάστηκαν από το «όραμα» των ναζί και τις πρώτες ημέρες της κατοχής και του πολέμου, βοήθησαν έμμεσα ή και άμεσα τους Γερμανούς στην πραγματοποίηση των «εκκαθαρίσεών» τους. Οι σκηνοθέτες ισορροπούν μεταξύ του λεπτού χιούμορ και του νεορεαλιστικού δράματος και θίγουν από τη μια την εργαλειοποίηση της ανθρώπινης αδυναμίας, μέσα από την «αριανοποίηση» που επέβαλαν οι Γερμανοί στις υπό κατοχή χώρες και από την άλλη το θέμα των διλλημάτων που βασάνιζαν τους ανθρώπους που πίστευαν ότι θα μπορούσαν να παραμείνουν ηθικοί, ακόμη και μετά από συνεργασία με τον εχθρό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ