Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ξεκίνησαν οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για τους παιδικούς σταθμούς

Μέχρι την Παρασκευή 12 Αυγούστου θα μπορούν οι γονείς να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση ένταξης των παιδιών τους σε δομές προσχολικής αγωγής. Οι αιτήσεις υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά στην εφαρμογή που είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ και η είσοδος γίνεται με τους κωδικούς του taxisnet.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν βρέφη, νήπια και παιδιά προσχολικής ηλικίας καθώς και παιδιά έφηβοι και άτομα με αναπηρία όπως ανά περίπτωση εκπροσωπούνται από τους γονείς τους ή τα άτομα στα οποία έχει παραχωρηθεί με δικαστική απόφαση η επιμέλειά τους ή άτομα ανάδοχοι γονείς ή άτομα που έχουν οριστεί δικαστικοί συμπαραστάτες τους, εφόσον συντρέχει τέτοια περίπτωση, εφεξής αιτούντες.

Κάθε αιτών θα πρέπει να πληροί σωρευτικά τις παρακάτω προϋποθέσεις:

– Να διαθέτει προσωπικούς κωδικούς (taxisnet), που θα χρησιμοποιηθούν για την υποβολή της αίτησης.

– Να έχει υποβάλλει φορολογική δήλωση για το οικονομικό έτος 2021 (εισοδήματα που αποκτήθηκαν από 01/01/2021 – 31/12/2021), τόσο για τον ίδιο, όσο και για το έτερο μέλος, καθώς και τα εξυπηρετούμενα παιδιά/ΑμεΑ που έχουν εισοδήματα, και να έχει εκκαθαριστεί.

– Να έχει συνολικό οικογενειακό εισόδημα για το φορολογικό έτος 2021

α) που δεν υπερβαίνει το ποσό των 36.000 ευρώ για τους σκοπούς κάλυψης συμμετοχής όλων των κατηγοριών Δομών (πλην των δομών Β3 και Δ, που εξαιρούνται εισοδηματικών κριτηρίων), προκειμένου για τη λήψη πλήρους voucher, κατά τις ακόλουθες διακρίσεις:

* Έως 27.000 ευρώ για οικογένειες που έχουν έως δύο παιδιά.

* Έως 30.000 ευρώ για οικογένειες που έχουν έως τρία παιδιά.

* Έως 33.000 ευρώ για οικογένειες που έχουν έως τέσσερα παιδιά.

* Έως 36.000 ευρώ για οικογένειες που έχουν από πέντε παιδιά και άνω.

β) που δεν υπερβαίνει το ποσό των 42.000 ευρώ για τη συμμετοχή στις κατηγορίες δομών Α1, Α2, Β1 και Β2, προκειμένου για τη λήψη voucher μειωμένης αξίας, κατά τις ακόλουθες διακρίσεις:

* Έως 33.000 ευρώ για οικογένειες που έχουν έως δύο παιδιά.

* Έως 36.000 ευρώ για οικογένειες που έχουν έως τρία παιδιά.

* Έως 39.000 ευρώ για οικογένειες που έχουν έως τέσσερα παιδιά.

* Έως 42.000 ευρώ για οικογένειες που έχουν από πέντε παιδιά και άνω.

Όσοι χρειάζονται υποστήριξη στην υποβολή της αίτησης στο ΕΣΠΑ για το σχολικό έτος 2022-23, οι αρμόδιοι του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης είναι στη διάθεση τους, στα γραφεία των Παιδικών Σταθμών τα οποία εδρεύουν στην Λ. Βουλιαγμένης 602 και Ιμέρας, κλείνοντας ραντεβού στα τηλέφωνα 213 2018 723 -724.

Επισημαίνεται ότι είναι απαραίτητο και οι δυο γονείς να έχουν τους κωδικούς (taxisnet) προκειμένου να εισέλθουν στην εφαρμογή και να κάνουν την αίτηση τους.

Επίσης:

-Απαιτείται η ταυτότητα της μητέρας (για την εισαγωγή των στοιχείων).

-Όσοι προέρχονται από ξένη χώρα να έχουν φροντίσει για το μεταφρασμένο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, που θα έχει εκδοθεί μετά την 1η Ιουνίου 2022.

– Όσες μητέρες είναι διαζευγμένες, να έχουν τη δικαστική απόφαση επιμέλειας, το ίδιο ισχύει και για τους πατέρες.

– Τα υπόλοιπα δικαιολογητικά προβλέπεται να αντληθούν από το σύστημα. Αν δεν αντληθούν θα χρειαστεί οι ενδιαφερόμενοι να τα προσκομίσουν σε έντυπη μορφή.

Διαβάστε επίσης: Από Σεπτέμβριο τα rapid test

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ