Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Στις 12 Σεπτεμβρίου ανοίγουν τα σχολεία

Τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου θα ανοίξουν τα σχολεία για τη σχολική χρονιά 2022 – 2023 όπως τόνισε σε τηλεοπτικό σταθμό η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Η υπουργός ανακοίνωσε πως από τη νέα χρονιά θα ισχύσει και η επέκταση του ολοήμερου σχολείου από τις 16:00 που είναι σήμερα μέχρι τις 17:30 με στόχο την άρση των εμποδίων στην πρόσβαση των γονέων στην αγορά εργασίας.

Η πρόσβαση στο ολοήμερο θα είναι ελεύθερη, δεν θα υπάρχουν προϋποθέσεις για την εγγραφή των μαθητών, το μέτρο είναι προαιρετικό, ο μαθητής θα μπορεί να φύγει πιο νωρίς και γενικά σύμφωνα με τις επιθυμίες των γονέων. «Η επέκταση του μέτρου θα ισχύσει στο 50% των ολοήμερων σχολείων όλης της χώρας, δηλαδή σε περίπου 5.000 τμήματα» σημείωσε μεταξύ άλλων η υπουργός Παιδείας. Μόνο για την επέκταση του ωραρίου θα προσληφθούν 3.000 εκπαιδευτικοί πρόσθεσε.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι σήμερα θα εκδοθεί η εγκύκλιος-πρόσκληση για δηλώσεις για τις προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Από την προσεχή εβδομάδα θα μπορούν να μπαίνουν στην πλατφόρμα για να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους.

Σχετικά με την είσοδο στα Πανεπιστήμια με ταυτότητα, η υπουργός Παιδείας ανέφερε πως πρόκειται για ένα βήμα που ήδη έχει δρομολογηθεί. Εξάλλου, έχει ξεκινήσει να εφαρμόζεται στη Θεσσαλονίκη και επαφίεται στα ιδρύματα να το προχωρήσουν. Επιπλέον, ανέφερε πως από Σεπτέμβριο θα αναλάβει δράση η πανεπιστημιακή αστυνομίας, της οποίας κύριος στόχος του θα είναι η αποτροπή τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ