Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Γ. Φωστηρόπουλος: Επανόρθωση του δικαίου η οριστική επιστροφή των Γλυπτών

Αναφορά σε μία ρήση της Αγγλίδας λογοτέχνη Βιρτζίνια Γουλφ, το 1906 οπότε είχε επισκεφθεί τον Παρθενώνα, κάνει ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος με αφορμή τις οργανωμένες ενέργειες που γίνονται το τελευταίο χρονικό διάστημα για την επιστροφή των Γλυπτών στην Ελλάδα και δη της δράσης «ΛΟΝΔΙΝΟ-ΑΘΗΝΑ ΣΕ 2 ΡΟΔΕΣ».

«”Κανένα μέρος δεν φαίνεται να έχει περισσότερη ενέργεια και να είναι πιο ζωντανό από αυτό το πλάτωμα με τις αρχαίες, νεκρές πέτρες” έγραψε στο ημερολόγιό της η Βιρτζίνια Γουλφ, όταν επισκέφθηκε τον Παρθενώνα, το 1906. Το ελληνικό κράτος αξιώνει και διεκδικεί με κάθε νόμιμο και πρόσφορο μέσο, την οριστική, μόνιμη και αμετάκλητη επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην πατρίδα, προς επανόρθωση του δικαίου και της ηθικής τάξης», γράφει ο κ. Φωστηρόπουλος.

Όπως επισημαίνει, αυτό το μήνυμα επικοινωνεί και διατρανώνει η δράση «ΛΟΝΔΙΝΟ-ΑΘΗΝΑ ΣΕ 2 ΡΟΔΕΣ», κατά την οποία, 5 Έλληνες ποδηλάτες θα διανύσουν 3.000 χιλιόμετρα, ξεκινώντας στις 14 Αυγούστου από το Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο, για να τερματίσουν στις 28 Αυγούστου στην Αθήνα, στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. «Είναι ένα κίνημα αλληλεγγύης», σημειώνει, «το οποίο αγκαλιάζει, προβάλλει και υποστηρίζει, με ηθικό και εθνικό χρέος, ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου».

Διαβάστε επίσης: Παράταση μέχρι 29 Σεπτεμβρίου για το έργο ανάπλασης του Φαλήρου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ