Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μελέτη για τη μετεγκατάσταση 9 υπουργείων στην ΠΥΡΚΑΛ

Μεγάλες αλλαγές συντελούνται, στον κατασκευαστικό και κυκλοφορικό τομέα, στο κέντρο της Αθήνας και στα Νότια Προάστια της Αττικής.

Μαζί με την ανάπλαση του Ελληνικού, ένα ακόμη σημαντικό project αναμένεται να πάρει σύντομα «σάρκα και οστά», αυτή τη φορά στον δήμο Δάφνης-Υμηττού.

Πρόκειται για την μετεγκατάσταση των υπηρεσιών 9 υπουργείων στο ακίνητο της ΠΥΡΚΑΛ. Το εγχείρημα αυτό έχει διπλό στόχο: αφενός μεν να συγκεντρώσει τις δημόσιες υπηρεσίες των υπουργείων, αφετέρου δε να αποδεσμεύσει κτίρια στο κέντρο της Αθήνας.

Δεδομένου του σοβαρού στεγαστικού προβλήματος, η κυβέρνηση εξετάζει τρόπους για να δώσει φθηνές κατοικίες σε νέους και σε οικογένειες που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα αυξημένα ενοίκια. Μάλιστα, η κυβέρνηση σχεδιάζει μέσα στο επόμενο διάστημα να ξεκινήσει διάλογο με τα Πανεπιστήμια, με τον Δήμο Αθηναίων και με τους εμπλεκόμενους στην αγορά του real estate για το τι μπορεί να γίνει στην περιοχή αυτή που θα απελευθερωθεί στο κέντρο της πόλης.

Το εγχείρημα της ΠΥΡΚΑΛ προβλέπει τη μεταφορά των υπηρεσιών από 127 κτίρια υπουργείων, από τα οποία άλλα στεγάζονται σε χώρους κτιριακών εγκαταστάσεων μισθωμένους από το Ελληνικό Δημόσιο (107 κτίρια) και άλλα σε ιδιόκτητα (20 κτίρια), που βρίσκονται σήμερα διάσπαρτα στο Λεκανοπέδιο.

Οι συντάκτες της μελέτης εκτιμούν ότι λόγω της μικρής απόστασης από το σταθμό του Μετρό της Δάφνης, δεν αναμένεται αξιόλογη αύξηση του κυκλοφοριακού φόρτου και των πιέσεων των υφιστάμενων χώρων στάθμευσης στην περιοχή.

Το σχέδιο αφορά τη μετακίνηση των υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εργασίας, Υγείας, Περιβάλλοντος, Πολιτισμού, Εσωτερικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τουρισμού, καθώς και τριών εταιρειών του Δημοσίου (Υπερταμείο, ΕΤΑΔ, ΤΑΙΠΕΔ).

Διαβάστε επίσης: Αλλάζει ο χάρτης των μετακινήσεων στα Νότια Προάστια

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ