Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Αλλάζει ο «χάρτης» των μετακινήσεων στα Νότια Προάστια

Τα έργα στα Νότια Προάστια της Αττικής σε συνδυασμό με το πολύ σημαντικό που αφορά στην ανάπλαση του Ελληνικού, αλλάζουν τον «χάρτη» των μετακινήσεων του Λεκανοπεδίου.

Ήδη, ωριμάζει το σχέδιο επέκτασης της δυτικής περιφερειακής Υμηττού προς το Ελληνικό. Το έργο θα περιλαμβάνει υπόγεια σήραγγα στην Ηλιούπολη και νέες γέφυρες επί της Λ. Βουλιαγμένης.

Στόχος αποτελεί η απελευθέρωση της λεωφόρου Βουλιαγμένης από τα φανάρια και η μετατροπή της σε αυτοκινητόδρομο που θα τροφοδοτεί οδικές αρτηρίες όπως η αστική σήραγγα, οι οποίες θα συνδέουν τους τρεις δακτυλίους της Αθήνας.

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή μίας σήραγγας μήκους περίπου τριών χιλιομέτρων με τρεις λωρίδες ανά ρεύμα κυκλοφορίας, χωρίς εξόδους, που θα ξεκινά να βυθίζεται στο ύψος της Καισαριανής και θα καταλήγει σε σύνδεση με τη λεωφόρο Βουλιαγμένης στο ύψος των συνόρων Αγίου Δημητρίου και Ηλιούπολης, λίγο νοτιότερα από τον σταθμό Μετρό Αγίου Δημητρίου.

Διαβάστε επίσης: Περιφέρεια: Νέο βελτιωμένο οδικό δίκτυο στην παραλιακή από τη Βουλιαγμένη μέχρι και τη Βάρκιζα-Λιμανάκια Βουλιαγμένης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ