Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
spot_img

Η Μικρασιατική Καταστροφή και η επιρροή της σε τέχνες και γράμματα

Η δεύτερη εσπερίδα του Διαρκούς Ανοιχτού Συνεδρίου του ΚΕΜΙΠΟ-ΑΣΙ του Δήμου Καισαριανής ανοίγει την πόρτα στο μαγικό σύμπαν των σύγχρονων ελληνικών γραμμάτων τη Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου, στις 19:00, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημαρχείου Καισαριανής με θέμα: «Η Μικρασιατική Καταστροφή και η επιρροή της στη νεοελληνική λογοτεχνία, το θέατρο και τις τέχνες».

Ομιλητές της εσπερίδας

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση: «Το Κέντρο Μικρασιατικού Πολιτισμού & Ανάδειξης Σύγχρονης Ιστορίας του Δήμου Καισαριανής θα τιμήσει με την παρουσία της η Ομότιμη Καθηγήτρια Θεατρολογίας, Ιστορίας και Βιβλιογραφίας του Νεοελληνικού Θεάτρου του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρυσόθεμις Σταματοπούλου-Βασιλάκου, με τίτλο ομιλίας “Το ελληνικό θέατρο στη Σμύρνη από τον 19ο αιώνα μέχρι το 1922. Μικρασιάτες συγγραφείς και θεατράνθρωποι στη θεατρική ζωή της Αθήνας”.

Μεγάλη τιμή για ΚΕΜΙΠΟ-ΑΣΙ του Δήμου Καισαριανής θα είναι και η παρουσία της Ομοτίμου Καθηγήτριας Νεοελληνικής Φιλολογίας του ΕΚΠΑ, Έρης Σταυροπούλου, με τίτλο ομιλίας «Η Μικρασιατική Καταστροφή στη Νεοελληνική Πεζογραφία: 1922-2022».

Το ΚΕΜΙΠΟ-ΑΣΙ του Δήμου Καισαριανής θα έχει τη μεγάλη χαρά να φιλοξενεί στο πάνελ ομιλητών τη συγγραφέα του μοναδικού στο είδος του βιβλίου, και εξαντλημένο από τον εκδότη, “Προσφυγιά & Λογοτεχνία”, Δρ. Κοινωνιολογίας του Παντείου Παν/μίου και ιστορικό, Τόνια Καφετζάκη, με τίτλο ομιλίας «Από το “τραύμα” στην “ανασύνταξη”. Η προσφυγική εμπειρία του 1922 στη μεσοπολεμική πεζογραφία».

Με ιδιαίτερη χαρά, το ΚΕΜΙΠΟ-ΑΣΙ φιλοξενεί τον Καισαριανιώτη διακεκριμένο σκιτσογράφο, πολιτικό γελοιογράφο και συγγραφέα του best seller graphic novel “ΑΪΒΑΛΙ”, Αντώνη Νικολόπουλο (SOLOUP) με τίτλο ομιλίας “1922- Προβολές του χθες και του σήμερα μέσα από το graphic novel “Αϊβαλί”».

Για να μάθετε περισσότερα για τους ομιλητές και το Συνέδριο ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο στην ιστοσελίδα του Δήμου ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ.

Όλες οι εσπερίδες του Διαρκούς Συνεδρίου θα μεταδίδονται ζωντανά στο διαδίκτυο. Θα αναρτηθεί ο σχετικός σύνδεσμος λίγο πριν την έναρξη της εσπερίδας.

Διαβάστε επίσης: Η υλοποίηση έργων στο επίκεντρο της συνάντησης Πατούλη – Βοσκόπουλου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ