Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Η τελική φάση μπάσκετ FIBA 3×3 U17 Europe Cup στην Πλατεία Νερού

Με την υποστήριξη του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, διοργανώνεται από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.), υπό την αιγίδα της FIBA, από την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου έως και την Κυριακή 4 του μήνα, στην Πλατεία Νερού, η τελική φάση του FIBA 3×3 U17 Europe Cup.

Το άθλημα του 3×3 είναι ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα κομμάτια του μπάσκετ σε διεθνή κλίμακα και η συγκεκριμένη διοργάνωση για αθλητές ηλικίας κάτω των 17 ετών, είναι η πρώτη 3×3 που θα φιλοξενηθεί στην Ελλάδα, μια δεκαετία μετά από το 1ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών που είχε γίνει στο Ζάππειο.

Πρόκειται για μια διεθνή διοργάνωση στην οποία θα συμμετάσχουν οι 12 καλύτερες Εθνικές Ομάδες Ανδρών, καθώς και οι 12 κορυφαίες Εθνικές Ομάδες Γυναικών της Ευρώπης κάτω των 17 ετών. Ανάμεσά τους και οι ελληνικές Εθνικές Ομάδες που τις απαρτίζουν αθλητές και αθλήτριες της γενιάς των μελλοντικών Παγκόσμιων Πρωταθλητών και Ολυμπιονικών.

Στην Πλατεία Νερού, στον χώρο της διοργάνωσης, θα στηθούν προσωρινές κατασκευές με βάση τις υψηλές προδιαγραφές διεθνών διοργανώσεων της FIBA, οι οποίες περιλαμβάνουν πλήρως εξοπλισμένα γήπεδα, κερκίδες, συστήματα φωτισμού και ήχου.

Παράλληλα, στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθούν δράσεις και δραστηριότητες προβολής και ανάδειξης του αθλήματος 3×3 στο ελληνικό αθλητικό κοινό και κυρίως στη νέα ελληνική μπασκετική γενιά, στο πλαίσιο των οποίω, θα υπάρχει η δυνατότητα για όσους το επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν τα διαθέσιμα για το κοινό γήπεδα 3×3.

Στα διαλείμματα των αγώνων, εξάλλου, θα υπάρχουν παρουσιάσεις επίδειξης από αθλητές Special Olympics, χορευτικά αγωνιστικά προγράμματα από αθλήτριες της Γυμναστικής, και μια σειρά ακόμα από δράσεις για τους θεατές και τους παρευρισκόμενους.

Ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Γιάννης Φωστηρόπουλος καλεί τα σωματεία και τους αθλητές τους, τους κατοίκους της πόλης και όλους τους φιλάθλους να παραβρεθούν στην Πλατεία Νερού στις 2-4 Σεπτεμβρίου. «Φτιάξε την ομάδα σου και έλα στους παράλληλους αγώνες 3×3, στην Πλατεία Νερού, 2 με 4 Σεπτεμβρίου, εκεί, μέσα στο στάδιο, θα απολαύσουμε όλοι, τη χαρά του αθλητισμού, μακριά από εξαρτήσεις, βία, ναρκωτικά. Γιατί στο Παλαιό Φάληρο αγαπάμε τη ζωή, αγαπάμε τον αθλητισμό», δήλωσε.

Το πρώτο τζάμπολ θα δοθεί την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου στις 5μμ ανάμεσα στη Γερμανία και το Ισραήλ με τον πρώτο ελληνικών αποχρώσεων αγώνα να είναι αυτός των Ελληνίδων κοριτσιών απέναντι στις Πολωνέζες στις 8.35μμ. Λίγο αργότερα στις 10.15μμ η ελληνική Εθνική Ομάδα των αγοριών θα αναμετρηθεί με την Ισπανία.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της διοργάνωσης

Διαβάστε επίσης: Προς ανακαίνιση το διατηρητέο κτίριο του Φλοίσβου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ