Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

50ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο

Τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 20:00 πραγματοποιήθηκαν στο Ζάππειο τα επίσημα εγκαίνια του 50ού Φεστιβάλ Βιβλίου, ενός θεσμού στη πολιτιστική ζωή της Αθήνας που φέτος μετράει τις περισσότερες συμμετοχές εκδοτών και συγγραφέων από κάθε άλλη χρονιά.

Το 50ό Φεστιβάλ Βιβλίου διοργανώνει ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.) και το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.), το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, το Εθνικό Θέατρο, το Θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν και το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Δήμου Αθηναίων, του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού και του Εμπορικού Επιμελητηρίου Αθηνών, και με την υποστήριξη του TikTok και του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου (ΟΣΔΕΛ).

Φέτος, με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, το 50ό Φεστιβάλ Βιβλίου θα έχει επετειακό χαρακτήρα και φιλοξενεί στον χώρο του μια σειρά εκδηλώσεων γύρω από τη Μικρασιατική Καταστροφή ως στοιχείο ταυτότητας στην Ελλάδα του σήμερα, με τη συμμετοχή έγκριτων ομιλητών και πολιτιστικών φορέων. Ταυτόχρονα, ακολουθώντας την επικαιρότητα δίνει βήμα σε ομιλίες ειδικών (ψυχολόγων-παιδαγωγών) με θέμα τη Διαφορετικότητα και τον Ρατσισμό στις διάφορες εκφάνσεις του. Επίσης, δέκα χρόνια από τον θάνατο του ακαδημαϊκού, θεατρικού συγγραφέα και στιχουργού Ιάκωβου Καμπανέλλη, οργανώνει ένα τιμητικό αφιέρωμα.

Αναλυτικά οι εκδηλώσεις:

-Κεντρικό αφιέρωμα: Η Μικρασιατική Καταστροφή ως στοιχείο ταυτότητας στην Ελλάδα του σήμερα.

-Αφιέρωμα: Διαφορετικότητα και Ρατσισμός.

-Αφιέρωμα: Ιάκωβος Καμπανέλλης. Ο πρωτοπόρος του μεταπολεμικού και σύγχρονου ελληνικού θεάτρου.

Με τη συμπλήρωση των 50 χρόνων του θεσμού και εμείς ευχόμαστε το Φεστιβάλ Βιβλίου να εκπληρώσει για μία ακόμη χρονιά τον κοινωνικό και πολιτιστικό του στόχο, με πολύτιμους συμπαραστάτες όλους εκείνους που μοχθούν για την παραγωγή και την προβολή του βιβλίου, αλλά κυρίως με την υποστήριξη των φίλων αναγνωστών.

INFO

Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.) – URL:www.sekb.gr

Τηλ: 210 3303942 / 210 3302523

Ώρες λειτουργίας μέχρι 18/9/2022: Δευτέρα-Πέμπτη: 18:00-22:30 / Παρασκευή & Σάββατο: 18:00-23:00 / Κυριακή: 10:30-15:00 & 18:00-22:30

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ