Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Σεισμός 5,4 Ρίχτερ ανάμεσα σε Ζάκυνθο και Κεφαλονιά

Σεισμός μεγέθους 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σε θαλάσσιο χώρο ανάμεσα σε Ζάκυνθο και Κεφαλονιά, στο Ιόνιο πέλαγος, σύμφωνα με αναθεωρημένη εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Η πρώτη εκτίμηση έκανε λόγο για σεισμό 5,3 Ρίχτερ.

Το επίκεντρο του σεισμού, ο οποίος σημειώθηκε στις 10:36 το πρωί της Πέμπτης, εντοπίζεται 59 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ληξουρίου, σε απόσταση 332 χιλιόμετρα δυτικά των Αθηνών. Το εστιακό βάθος εκτιμάται στα 8,8 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με εκτίμηση του Ευρωμεσογειακού Κέντρου (EMSC), ο σεισμός είχε μέγεθος 5,3 Ρίχτερ. Βάσει μαρτυριών που επικαλείται το EMSC, η δόνηση είχε μεγάλη διάρκεια και έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην Κεφαλονιά και τη Ζάκυνθο, αλλά και στη Λευκάδα, την Πάτρα και το Αγρίνιο. Ακολούθησαν επτά μικρότερες δονήσεις, μεγέθους από 2,5 έως 3,7 Ρίχτερ, στην ίδια περιοχή.

Αποκόλληση βράχων έγινε στην περιοχή του γνωστού Ναυαγίου στη Ζάκυνθο, που σημειώθηκε στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Ζακύνθου – Κεφαλονιάς. Από τη δόνηση, αποκολλήθηκαν μεγάλα κομμάτια βράχων, από το βουνό, στο κόλπο του Ναυαγίου και έπεσαν στην θάλασσα, χωρίς ευτυχώς να υποστούν ζημιές παραπλέοντα σκάφη.

Το Λιμεναρχείο Ζακύνθου απαγόρευσε την αποβίβαση επισκεπτών στην παραλία αλλά και την πρόσβαση των τουριστών στην περιοχή πάνω από την διάσημη παραλία υπό το φόβο νέων κατολισθήσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ