Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Στο επίκεντρο η αναβάθμιση των σχολικών κτιρίων της πόλης

Οι θετικές συνέπειες από την ολοκλήρωση των έργων και την αναβάθμιση των σχολικών κτιρίων βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022 ο δήμαρχος Ζωγράφου, Βασίλης Θώδας με τις διευθύντριες και τους διευθυντές των σχολικών μονάδων της πόλης.

Ο κ. Θώδας ευχήθηκε καλή και δημιουργική σχολική χρονιά στους ίδιους, τις οικογένειές τους και τους μαθητές και διαβεβαίωσε τους Διευθυντές των σχολείων ότι ο Δήμος Ζωγράφου έχει κάνει τις απαραίτητες παρεμβάσεις σε όλα τα σχολικά κτίρια ώστε αυτά να είναι έτοιμα την προσεχή Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου και να υποδεχθούν με ασφάλεια τους μαθητές.

Ο δήμαρχος Ζωγράφου αναφέρθηκε, επίσης, στις δυσκολίες που υπήρξαν τις δύο προηγούμενες χρονιές λόγω της πανδημίας αλλά και στην ενεργειακή κρίση, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι ο Δήμος Ζωγράφου έχει λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα προκειμένου τα σχολεία να θερμαίνονται κανονικά και πως πολύ σύντομα θα επιτευχθεί η ενεργειακή αυτονομία σε πολλά από τα σχολεία της πόλης. «Η σχολική κοινότητα αποτελεί προτεραιότητα για τη Διοίκηση του Δήμου, γι’ αυτό και η στήριξη από πλευράς Δήμου θα είναι αμέριστη», τόνισε ο κ. Θώδας.

Παράλληλα, ο κ. Θώδας ζήτησε από τις Διευθύντριες και τους Διευθυντές των σχολείων να επισημάνουν τυχόν ζητήματα που οι ίδιοι έχουν επισημάνει ώστε αυτά να επιλυθούν το συντομότερο δυνατό.

Τέλος, εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η συνεργασία θα είναι στενή και αγαστή και τη νέα χρονιά προς όφελος της εκπαιδευτικής κοινότητας. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, τα ζητήματα που αφορούν την εκπαίδευση, είναι ζητήματα που αφορούν το μέλλον των παιδιών μας και πάντα θα αντιμετωπίζονται με ευθύνη και συνέπεια.

Παρούσα στη συνάντηση και η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών, Αναστασία Μπότου, η οποία και ανέλαβε να διεκπεραιώσει τα λοιπά αιτήματα των εκπαιδευτικών.

Διαβάστε: Μέτρα για την ενεργειακή κρίση παίρνει ο Δήμος

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από του Ζωγράφου στο amarysianotia.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ