Γράφει ο Φώτης Καρύδας Δημοσιογράφος – Αναλυτής.
Τrappers: Ένα «φαινόμενο» της εποχής, που «ανθεί» τα τελευταία περίπου 5 χρόνια στη χώρα, με ένα μεγάλο κομμάτι της νεολαίας, που ξεκινά από ιδιαίτερα μικρή ηλικία, να τους ακολουθεί, να τους αποθεώνει και να τους έχει ως πρότυπο!
Πόσο οξύμωρο όμως είναι στην Ελλάδα που θερίζει τα σχολεία η μάστιγα του bulling, να υμνείται οποιοσδήποτε και οτιδήποτε προωθεί κουλτούρα βίας;
Τις τελευταίες μέρες, έγινε ‘’viral’’ o καυγάς του trapper Snik και της παρέας του και μιας άλλης παρέας, κατά τη διάρκεια ενός live του στην Κατερίνη.
Νέοι άνθρωποι οδηγήθηκαν τραυματισμένοι στο νοσοκομείο και για ακόμα μια φορά η βία και οι τραμπουκισμοί παρουσιάστηκαν ως μαγκιά στα νέα παιδιά.
Οτιδήποτε και οποιοσδήποτε προσπαθεί να εμπεδώσει κουλτούρα βίας σε μια κοινωνία δεν αξίζει να είναι κομμάτι της.
Πόσο μάλλον όταν είσαι δημόσιο πρόσωπο και γνωρίζεις πως σε ακολουθούν και σε θαυμάζουν εκατοντάδες χιλιάδες έφηβοι και μικρά παιδιά.
Πόσο μάλλον όταν γνωρίζεις πως η μάστιγα του bullying αποτελεί ένα από τα πιο επικίνδυνα και ανησυχητικά φαινόμενα των τελευταίων ετών στην Ελλάδα.
Πόσο μάλλον όταν ζεις σε μια κοινωνία που έχει θρηνήσει την Ελένη Τοπαλούδη, τον Βαγγέλη Γιακουμάκη, τον Άλκη Καμπανό και άλλα τόσα νέα παιδιά, που πλήρωσαν με την ίδια τους τη ζωή την τυφλή βία και το μίσος.
Είναι ολοφάνερο και αυταπόδεικτο πως οι trappers και όσα πρεσβεύουν δεν έχουν καμία θέση στην κοινωνία μας.
Έχουμε ανάγκη, περισσότερο από ποτέ, από αληθινά πρότυπα. Να τα θαυμάζουμε και να γίνονται πηγή έμπνευσης ενός καλύτερου δικού μας εαυτού. Μέσα από τα κατορθώματα, τις ιδέες και τη συνολική τους στάση, να μας οδηγούν στη λήψη καλύτερων αποφάσεων για την ίδια τη ζωή μας.
Μεγάλο στοίχημα και για τα μέσα ενημέρωσης αποτελεί η ακύρωση της υποκουλτούρας των trappers και η μεγαλύτερη προβολή των αληθινών προτύπων: Ακαδημαϊκών, καλλιτεχνών, αθλητών, επιχειρηματιών, καθημερινών ανθρώπων που αξίζουν την προβολή και θα είναι ευεργετικό για εμάς, τις νεότερες γενιές και για το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας, να έρθει σε επαφή με την προσωπικότητα και το ξεχωριστό έργο και παράδειγμά τους.
Ήρθε η ώρα να αναδείξουμε περισσότερο τις αξίες της εργατικότητας, του μόχθου, της ευγένειας, της καλοσύνης, της μόρφωσης και της αλληλεγγύης και να αφήσουμε πίσω μας όσους και όσα προβάλουν και προάγουν τη βία, το μίσος και την επιφανειακή ζωή.
Ως εδώ…