Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ίδρυση Δικτύου 17 Πόλεων Ελλάδας και Ισραήλ

Με την υπογραφή της Ιδρυτικής Διακήρυξης και του Πρωτοκόλλου σύστασης και δημιουργίας του Δικτύου Πόλεων Ελλάδας και Ισραήλ «Για τον Πολιτισμό και την Υγεία», άνοιξε μια νέα, πρωτοπόρα σελίδα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση στο πλαίσιο της διπλωματίας των πόλεων.

«Αναλάβαμε και υλοποιήσαμε, εδώ στην πόλη μας, την πρωτοβουλία της οργάνωσης και της φιλοξενίας των εργασιών της Ιδρυτικής Συνάντησης του Δικτύου των 17 πόλεων, 9 της Ελλάδας και 8 του Ισραήλ, που θα συνεργάζονται, δίνοντας έμφαση στο θέμα ” Πολιτισμός και Υγεία”. Επιδιώκουμε τη δρομολόγηση έργων που απευθύνονται στους συμπολίτες μας, σε οργανισμούς, οργανώσεις και ομάδες από τις δύο χώρες καθώς και την διαβούλευση με δημόσιους φορείς», επισημαίνει ο δήμαρχος Π. Φαλήρου, Γιάννης Φωστηρόπουλος.

Το νέο θεματικό Δίκτυο των 17 πόλεων, που απαρτίζεται από 9 Δήμους της Ελλάδας και 8 του Ισραήλ, αποσκοπεί στην περαιτέρω σύσφιξη των δεσμών μεταξύ των δύο χωρών και λαών μέσω της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της διπλωματίας των πόλεων.

Ο σκοπός της πρωτοβουλίας που εντάσσεται στο πλαίσιο της Διπλωματίας των Πόλεων, είναι η δημιουργία ενός θεματικού δικτύου Δήμων από τις δύο χώρες, που αρχίζουν ήδη να συνεργάζονται δίνοντας έμφαση στο θέμα: «Πολιτισμός και Υγεία», επιδιώκοντας να δρομολογήσουν έργα, τα οποία απευθύνονται στους πολίτες τους, σε Οργανισμούς, Οργανώσεις και Ομάδες από τις δύο χώρες. Στο πλαίσιο συνεργασίας των αυτοδιοικητικών των δύο χωρών περιλαμβάνεται και διαβούλευση με δημόσιους φορείς.

Ο πρωτοπόρος στην διπλωματία των πόλεων αν. καθηγητής Φώτης Παπαθανασίου, του οποίου υλοποιείται η αρχική ιδέα για τη δημιουργία του νέου Δικτύου, ήταν ο βασικός συντονιστής της εκδήλωσης. Για τους σκοπούς και την στόχευση του Δικτύου, εξάλλου, την ενημέρωση στους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση έκαναν, η επιστημονική υπεύθυνη του ΕΔΔΥΠΠΥ (Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων-Προαγωγή Υγείας), Νταίζη Παπαθανασοπούλου και από το Ισραήλ η ομόλογός της, Prof. Milka Donchin.

Η υπογραφή του σχετικού πρωτοκόλλου από τους 17 δημάρχους και αυτοδιοικητικούς από τις δύο χώρες, πραγματοποιήθηκε παρουσία των βουλευτών του Νότιου Τομέα Άννας Καραμανλή, Βασίλη Σπανάκη και Γιάννη Μπαλάφα, του νέου Πρέσβη του Ισραήλ στην Ελλάδα Noam Katz, εκπροσώπων της εν Ελλάδι Ισραηλινής Κοινότητας, αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων του Δήμου Παλαιού Φαλήρου και άλλων επισήμων.
Χαιρετισμούς κατά την διάρκεια της εκδήλωσης απεύθυναν επίσης ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο αντιπρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Εμμανουήλ Δανιήλ και ο τ. πρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος Βενιαμίν Αλμπάλας.

Στην έναρξη της εκδήλωσης, σπουδαστές του Ωδείου Παλαιού Φαλήρου, απέδωσαν μουσικά κομμάτια κλασικής μουσικής και ρυθμούς των δύο χωρών.

Οι Πόλεις καθώς και οι εκπρόσωποι τους που συμμετέχουν στο «Δίκτυο Πόλεων Ελλάδας – Ισραήλ, για τον Πολιτισμό και την Υγεία» είναι:

Acre (Akko), Shimon Lankri
Ashdod, Yehiel Lasri
Διόνυσος, Ιωάννης Καλαφατέλης
Herzliya, Moshe Fadlon
Hod HaSharon, Amir Kochavi
Ηγουμενίτσα, Ιωάννης Λώλος
Καλλιθέα, Δημήτριος Κάρναβος
Κάρυστος, Ελευθέριος Ραβιόλος
Kfar Saba, Rafi Saar
Λυκόβρυσης- Πεύκης, Αναστάσιος Μαυρίδης
Νέστου, Σάββας Μιχαηλίδης
Ofakim, Yitzhak Danino
Ορεστιάδα, Βασίλειος Μαυρίδης
Παλαιό Φάληρο, Ιωάννης Φωστηρόπουλος
Petach-Tikva, Rami Greenberg
Umm al-Fahm, Samir Sobhi Mahamed
Ξυλόκαστρο – Ευρωστίνη , Βλάσιος Τσιώτος

Διαβάστε επίσης: Ξεκινά ο ποδηλατόδρομος από Καλλιθέα μέχρι Βούλα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ