Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Η Μικρασιατική Καταστροφή στην πρόσοψη του 3ου Γυμνασίου

Μια εντυπωσιακή τοιχογραφία με θέμα την Μικρασιατική Καταστροφή κοσμεί την πρόσοψη του 3ου Γυμνασίου, στην οδό Νικομηδείας. Η τοιχογραφία – σύμβολο, που κεντρίζει τα βλέμματα των περαστικών, επιδιώκει να κρατήσει ζωντανή τη μνήμη της Μικρασιατικής Καταστροφής, με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη μεγαλύτερη τραγωδία που βίωσε ο ελληνισμός. Το έργο, που χρηματοδοτήθηκε από την Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή του Δήμου Νέας Σμύρνης, υλοποίησε ο καλλιτέχνης της street art Nik.

Η πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας ΕΣΕ Μαρία Απέργη δήλωσε σχετικά: «Ένα από τα πιο ιστορικά σχολεία της πόλης μας φιλοξενεί πλέον ένα έργο κόσμημα, ένα κομμάτι που σκοπό έχει να κρατήσει ζωντανή τη μνήμη ενάντια στη λήθη. Η πόλη μας είναι ανάμνηση του πολιτισμού και των παθών της μάνας Σμύρνης αλλά και ένας άθλος ζωής, ένα κομμάτι από την ιστορία των ξεριζωμένων Ελλήνων της Μικρασιατικής γης. Αυτό θέλουμε να το μάθουν και να το συγκρατήσουν στο μυαλό τους τα νέα παιδιά.

Ευχαριστώ θερμά τον καλλιτέχνη κ. Νίκο Παππά, τον φύλακα του σχολείου κ. Σάκη Ιωακείμ, τον ηλεκτρολόγο κ. Ηλία Στελλάτο, τη Γεωπονική Υπηρεσία του Δήμου μας που διαμόρφωσαν τον όμορφο κήπο στο σημείο εκείνο και τέλος το ΔΣ της Σχολικής Επιτροπής για την εμπιστοσύνη που μου δείχνει. Παρόμοιες τοιχογραφίες με θέμα την Μικρασιατική Καταστροφή θα υλοποιηθούν και σε άλλα σχολεία της πόλης μας».

Στη φωτογραφία διακρίνονται η πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας ΕΣΕ Μαρία Απέργη, ο δημοτικός σύμβουλος και αντιπρόεδρος της Δευτεροβάθμιας ΕΣΕ Οδυσσέας Νασιμπιάν και ο διευθυντής του 3ου ΓΕΛ Κώστας Μιχαλακόπουλος.

Φωτογραφίες: Ελένη Γρηγοριάδου

Δείτε: Γιώργος Κρικρής: «Να προχωρήσουμε σε σχήματα Ενεργειακών Κοινοτήτων»

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Νέα Σμύρνη στο amarysianotia.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ