Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Νέα δημόσια διαβούλευση για την εκπόνηση ΣΒΑΚ του Δήμου

Την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη διαβούλευση για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου Αγίου Δημητρίου.

Τα ερωτήματα, στα οποία καλούνται να απαντήσουν οι ενδιαφερόμενοι είναι:

► Πώς θέλουμε να είναι η πόλη μας τα επόμενα χρόνια;

► Ποιες είναι οι ανάγκες και οι προτεραιότητές μας;

► Τι επιθυμούμε για την πόλη μας;

► Πώς την ονειρευόμαστε;

«Όλα αυτά και πολλά περισσότερα θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε, όλοι και όλες μαζί την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022, στις 11:30 το πρωί, στο Πάρκο Ασυρμάτου (Κτήριο 1). Σας καλούμε να συνδιαμορφώσουμε το όραμα του Δήμου μας ως προς τη Βιώσιμη Κινητικότητα και να ενημερωθούμε για την εξέλιξη της του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας της πόλης μας. Προτείνουμε, συζητάμε, παρουσιάζουμε και καταγράφουμε τις ιδέες και τις ανάγκες μας με σκοπό τη βελτίωση και τη θετική αλλαγή της πόλης του Αγίου Δημητρίου» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

ΣΒΑΚ Αγίου Δημητρίου 

Το ΣΒΑΚ είναι ένα ολοκληρωμένο Στρατηγικό Σχέδιο για τη βελτίωση της μετακίνησης ανθρώπων και αγαθών σε μια περιοχή και εκπονείται με τη συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης, εξειδικευμένων επιστημόνων, αλλά και των ίδιων των κατοίκων και των επαγγελματιών της περιοχής.

Με μια ματιά, το ΣΒΑΚ στοχεύει:

► Στην αντιμετώπιση χρόνιων συγκοινωνιακών προβλημάτων, με πρωταρχικό μέλημα την αύξηση της οδικής ασφάλειας.

► Στην ενίσχυση της προσβασιμότητας και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής όλων των πολιτών και ιδιαίτερα των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων (παιδιά, ηλικιωμένοι, άτομα
μειωμένης κινητικότητας)

► Στον περιορισμό της ρύπανσης και της περιβαλλοντικής υποβάθμισης της περιοχής.

► Στην εξοικονόμηση και αξιοποίηση των δημόσιων οικονομικών πόρων.

► Στη βελτίωση της εικόνας της περιοχής, ενισχύοντας την τοπική ανάπτυξη και αυξάνοντας τις προσφερόμενες θέσεις εργασίας.

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Άγιο Δημήτριο στο amarysianotia.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ