Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Εκσυγχρονίζονται οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου

Πιο λειτουργικές και ασφαλείς για τους αθλητές κάθε ηλικίας που θα φιλοξενούν είναι οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Βύρωνα, μετά τις εργασίες ανακατασκευής και συντήρησης που έγιναν το προηγούμενο διάστημα.

Μεταξύ των έργων που ήδη έχουν ολοκληρωθεί είναι αυτές της:

-Τοποθέτησης διχτυού  ασφαλείας ανάμεσα στα δύο μεγάλα γήπεδα 5Χ5 του αθλητικού κέντρου Δημήτρης Νικολαϊδης.

-Αντικατάσταση του υπάρχοντος φωτισμού με φωτιστικά led στο ίδιο γήπεδο, για την καλύτερη ποιότητα του φωτισμού και  την εξοικονόμηση ενέργειας,

-τοποθέτησης διχτυού  ασφαλείας στο γήπεδο πετοσφαίρισης (χάντμπολ) στο 2ο Αθλητικό Κέντρο,

-προμήθειας καινούργιων πάγκων αναπληρωματικών, σύμφωνα με τις νέες προδιαγραφές που προέκυψαν εξαιτίας της  πανδημίας του κορωνοϊου,

-αντικατάστασης σπασμένων καθισμάτων στους πάγκους των ομάδων και στις κερκίδες των κλειστών γυμναστηρίων «Στέφανος Καραλής», «Τάκης Παπαγεωργίου» και «Δημήτρης Καλτσάς».

και προμήθειας προστατευτικών στρωμάτων μπασκέτας για όλα τα ανοικτά γήπεδα.

Επίσης ολοκληρώθηκαν και οι εργασίες που χρηματοδοτήθηκαν μέσω του προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» και αφορούν  στην επισκευή και συντήρηση των κλειστών γυμναστηρίων «Στέφανος Καραλής», «Τάκης Παπαγεωργίου», «Δημήτρης Καλτσάς» και του Κολυμβητηρίου, κυρίως στον τομέα των μηχανολογικών και ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων τους.

Σύμφωνα με την δημοτική Αρχή, μέχρι το τέλος του έτους θα έχει ολοκληρωθεί η πλήρης ανακατασκευή και αναβάθμιση του κλειστού γυμναστηρίου του σχολικού συγκροτήματος της Ανάληψης.

Επόμενο βήμα και μεγάλος στόχος είναι η ανακατασκευή του Δημοτικού Σταδίου Βύρωνα, τόσο του αγωνιστικού χώρου, όσο και του  ταρτάν του στίβου. Για το έργο αυτό ο Δήμος Βύρωνα έχει ήδη υποβάλει τη σχετική μελέτη στην Περιφέρεια Αττικής και αναμένει  χρηματοδότηση.

Με την ανακατασκευή και του δημοτικού σταδίου θα έχει ολοκληρωθεί μια μεγάλης έκτασης προσπάθεια αναβάθμισης των αθλητικών εγκαταστάσεων, προς όφελος κυρίως της νεολαίας του Βύρωνα.

Διαβάστε: Οι «πρώτοι αστικοί προσφυγικοί συνοικισμοί» σε γραμματόσημα

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βύρωνα στο amarysianotia.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ