Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Έκκληση για περιορισμό καταναλώσεων ρεύματος στα σχολεία – Αντιδρούν οι γονείς

Την αντίδραση των εκπροσώπων της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Νέας Σμύρνης προκάλεσε η σύσταση του αντιδημάρχου Διά βίου μάθησης και Παιδείας Πολύδωρου Συρίγου προς τους διευθυντές των σχολικών μονάδων της πόλης για περιορισμό της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και χρήσης φυσικού αερίου.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή του αναφέρει: «Λαμβάνοντας υπόψη τις δυσάρεστες ανατιμήσεις των τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου, θεωρούμε σημαντική τη δική σας παρέμβαση προκειμένου να πετύχουμε εξοικονόμηση πόρων από τις δαπάνες λειτουργικών εξόδων των σχολείων μας. Είναι σημαντικό επίσης να περιοριστεί η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας κατά τις πρωινές ώρες καθώς και η χρήση φυσικού αερίου μόνο κατά τις κρύες μέρες και πολύ πρωινές ώρες. Τέλος θεωρούμε δεδομένο ότι οι παραχωρήσεις σχολικών χώρων για εξωσχολικές δραστηριότητες θα γίνονται κατά προτίμηση σε πρωινές ώρες και όπου αυτό είναι αδύνατο δε θα γίνεται χρήση φυσικού αερίου για τη θέρμανση των χώρων».

Ο κ. Συρίγος τονίζει ότι σε συνεργασία με τις αρμόδιες σχολικές επιτροπές θα θεσπιστεί ειδική δέσμη μέτρων επιβράβευσης των σχολικών μονάδων που θα ανταποκριθούν στη νέα αυτή πρόκληση της εποχής μας.

Ακολούθως η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Νέας Σμύρνης εξέδωσε ανακοίνωση δηλώνοντας τη σφοδρή εναντίωσή της τόσο ως προς το πνεύμα όσο και ως προς το περιεχόμενο της επιστολής.

«Με την παρούσα καθιστούμε σαφές», τονίζει, «ότι την προσπάθεια της εξοικονόμησης ενεργειακών πόρων, ένεκα της ενεργειακής κρίσης, και την αύξηση των λειτουργικών εξόδων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων δεν μπορεί και δεν πρέπει να την επωμισθεί η – πολύπαθη τα τελευταία χρόνια – σχολική κοινότητα».

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος κ. Συρίγος, μιλώντας στην Αμαρυσία, διευκρινίζει ότι τα χρήματα που έχουν ήδη δοθεί τους Δήμους δεν επαρκούν, λόγω των σοβαρών ανατιμήσεων στους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου. «Γι’ αυτό», προσθέτει, «ζητάμε ευαισθητοποίηση από τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά. Πρόκειται ουσιαστικά για έκκληση, όχι για εντολή».

Διαβάστε επίσης: Απομακρύνονται ακινητοποιημένα ΙΧ, τοποθετούνται κολονάκια

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ