Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ξεκινούν τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης στην πόλη

Την λειτουργία τους και για την εκπαιδευτική περίοδο που άρχισε συνεχίζουν τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης στον Δήμο Καλλιθέας προσφέροντας την ευκαιρία απόκτησης γνώσεων σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων θα υλοποιηθούν προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων, που εντάσσονται στα συγχρηματοδοτούμενα Έργα «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.)-Νέα Φάση» (ΟΠΣ 5002212).

Όπως ανακοινώθηκε, στο Κ.Δ.Β.Μ. του Δήμου Καλλιθέας δημιουργούνται νέα τμήματα, τα οποία θα λειτουργήσουν εφόσον υπάρχουν τουλάχιστον 20 συμμετοχές και ενώ πληρούνται όλες οι αναγκαίες προϋποθέσεις π.χ. διαθεσιμότητα διδασκόντων.

Στα τμήματα θα προστεθούν τα Ιταλικά για τον Τουρισμό για όσους έχουν ολοκληρώσει το Α1 και Α2 τμήμα.

Ο Δήμος Καλλιθέας επιθυμεί όλα τα προγράμματα να υλοποιηθούν κατά βάση και με προτεραιότητα μέσω δια ζώσης παρακολούθησης, με εξαίρεση τα προγράμματα «Η Ιστορία της Τέχνης» και «Η Τοπική Ιστορία» που θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά. Εφόσον υπάρχει πληθώρα αιτήσεων ανά πρόγραμμα, τμήματα μπορούν να υλοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Ωστόσο, σε περιπτώσεις αναστολής της δια ζώσης εκπαίδευσης λόγω περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας covid-19, τα τμήματα μάθησης θα μπορούν να υλοποιούνται μέσω τηλε-εκπαίδευσης, ενώ οι εξ’ αρχής προγραμματισθείσες ημέρες και ώρες δια ζώσης εκπαίδευσης δεν θα είναι δεσμευτικές και ενδέχεται να τροποποιηθούν.

Τα προσφερόμενα προγράμματα μπορούν να παρακολουθήσουν ενήλικες ανεξαρτήτως χώρας καταγωγής, ηλικίας και μόρφωσης, καθώς και μέλη ευάλωτων κοινωνικά ομάδων. Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης με την ταυτόχρονη αποστολή του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου του υποψήφιου, αλλά και των απαραίτητων δικαιολογητικών  covid-19, όπως εκάστοτε ισχύουν.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ