Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Στο επίκεντρο η συμβολή των Μικρασιατών στην ελληνική οικονομία

Εθνικοί ευεργέτες, μεγαλοβιομήχανοι, εφοπλιστές, μικρο-μεσαίοι επιχειρηματίες, άτυπη οικονομία, βιοτεχνία, εμπόριο, μεγάλα εθνικά έργα, αγροτική ανασυγκρότηση και γεωργική παραγωγή.

Από την ΠΥΡΚΑΛ έως τα μικρομάγαζα στο κέντρο της Αθήνας, από το Σικιαρίδειο Ίδρυμα μέχρι το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, οι Μικρασιάτες, με τον αριθμό αλλά και την τεχνογνωσία τους μεταμόρφωσαν την ελληνική οικονομία και εισήγαγαν μια νέα, για τον ελλαδικό χώρο, αντίληψης της επιχειρηματικότητας.

Η συμβολή των Μικρασιατών προσφύγων στην ελληνική επιχειρηματικότητα και οικονομία θα συζητηθεί τη Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου, στις 6μμ, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημαρχείου Καισαριανής. Την εσπερίδα διοργανώνει το Κέντρο Μικρασιατικού Πολιτισμού & Ανάδειξης Σύγχρονης Ιστορίας του Δήμου Καισαριανής.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, Δημήτρης Εφραίμογλου, και ο ιστορικός Βάσιας Τσοκόπουλος θα μιλήσουν για τη μεταμόρφωση που συντελέστηκε στον οικονομικό και επιχειρηματικό τομέα, μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Διαβάστε επίσης: Το πατροπαράδοτο έθιμο Κεσκέκι στον Δήμο

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Καισαριανή στο amarysianotia.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ