Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Συμμετοχή του Δήμου στην Εβδομάδα Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ

Για τρίτη χρονιά το Δίκτυο SDG 17 Greece, ως ο μοναδικός αυτοδιοικητικός φορέας στην Ελλάδα για την προώθηση των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, συμμετέχει στην Παγκόσμια Εβδομάδα Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ για το 2022, που φέτος έχει κεντρικό μήνυμα “The Power is in Our Hands! Flip the Script”.

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου συμμετέχει στην Εβδομάδα και ενώνει τη φωνή του με το Δίκτυο SDG 17 Greece και τα υπόλοιπα μέλη του, κάνοντας ένα βήμα ακόμα προς τον κοινό στόχο που αφορά στη διαμόρφωση υπεύθυνων πολιτών που θα ζουν και θα πράττουν με γνώμονα έναν βιώσιμο πλανήτη και μια πιο ανθρώπινη κοινωνία.

Συμμετέχοντας στη φετινή Παγκόσμια Εβδομάδα Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου στηρίζει Τέσσερις Δράσεις του Δικτύου SDG 17 Greece ενεργοποιώντας μαθητές και πολίτες κάθε ηλικίας σε δράση.

«Και φέτος κινητοποιούμε περισσότερα από 100 μέλη του Δικτύου σε δράση, στη βάση του οικουμενικού μηνύματος για το 2022 που καλεί πολίτες, φορείς, μαθητικές κοινότητες να δράσουμε ατομικά και συλλογικά, για να καταφέρουμε ως παγκόσμια κοινότητα να αναστρέψουμε την κλιματική κρίση και να καταπολεμήσουμε τις κοινωνικές διακρίσεις. Κάθε δράση μετράει, κάθε δράση αφήνει το δικό της αποτύπωμα», δήλωσε η πρόεδρος του Δικτύου SDG 17 Greece, Μαρίνα Σταυράκη Πατούλη.

Ο δήμαρχος Π. Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος, σημείωσε ότι «η υιοθέτηση των 17 Στόχων, γνωστοί ως “Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης”, οι οποίοι εκφράζουν τις σύγχρονες παγκόσμιες προκλήσεις, σε μια προσπάθεια να ανταποκριθούν αποτελεσματικά όλες οι χώρες στα παγκόσμια προβλήματα, αποτελεί σημαντική προτεραιότητα για όλους μας. Με στόχο μια κοινωνία και έναν κόσμο με ειρήνη, χωρίς ανισότητες. Για έναν κόσμο που μέσα από τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης, θα μεριμνά για τις ανάγκες όχι μόνο της σημερινής γενιάς αλλά και των μελλοντικών. Σε αυτή την κατεύθυνση ως Δημοτική Αρχή, αγκαλιάζουμε και στηρίζουμε την δράση του Δικτύου SDG 17 Greece, για να ενημερώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε, με στόχο ενεργούς και ενήμερους πολίτες, που θα αναλάβουν δράση για τη μεγάλη αλλαγή στον πλανήτη μας μέχρι το 2030».

Διαβάστε επίσης: Συναρμολόγηση ποδηλάτου από τα παιδιά στο Πολιτιστικό Κέντρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ