Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δωρεά από τον Βύρωνα στη ΦΕΑ η μελέτη συντήρησης του Κουταλά

Την μελέτη των παρεμβάσεων που πρέπει να γίνουν στην περιοχή «Κουταλά», προκειμένου να βρει την παλιά του αίγλη και να αποτελέσει εκ νέου σημείο αναψυχής για του κατοίκους ολόκληρης της Αθήνας απέστειλε ο Δήμος Βύρωνα στην Φιλοδασική Ένωση Αθηνών.

Η μελέτη που έγινε από εξειδικευμένους δασοτεχνικούς και κόστισε 354.000 ευρώ, εστάλη στην ΦΕΑ σε μία ακόμη προσπάθεια να επισπευσθούν οι διαδικασίες για τη συντήρηση και βελτίωση του χώρου δασικής αναψυχής στον Κουταλά.

Ο δήμαρχος της πόλης, Γρηγόρης Κατωπόδης μιλώντας για την απόφαση αυτή τόνισε μεταξύ άλλων: «Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να επιταχύνουμε, όσο περνάει από το χέρι σας, τις διαδικασίες αποκατάστασης του Κουταλά. Ο Δήμος Βύρωνα δεν έχει, ούτε την κυριότητα, ούτε την ευθύνη του Κουταλά. Παρόλα αυτά αναλάβαμε την πρωτοβουλία να προχωρήσουμε στην εκπόνηση της μελέτης, κρίνοντας απαραίτητο ο χώρος να ξαναβρεί τη χαμένη του ζωντάνια. Η προνομιακή θέση του Κουταλά, στα όρια του δάσους του Υμηττού, επιτρέπει την προσέλκυση πολιτών που θέλουν να γνωρίσουν το δάσος και να έρθουν σε επαφή με τη φύση. Είναι επίσης πρωταρχική ανάγκη να αποκατασταθεί η διαρκώς επιδεινούμενη κατάσταση του χώρου, που σε κάποιες περιπτώσεις είναι επικίνδυνη για τους επισκέπτες».

Μετά την αποστολή της μελέτης, το επόμενο βήμα, είναι η αποδοχή από τη ΦΕΑ της δωρεάς του Δήμου Βύρωνα, ώστε να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες αδειοδότησης του έργου από το αρμόδιο Δασαρχείο Πεντέλης.

Τέλος, όσον αφορά στην ίδια την περιοχή, εδώ και πολλές δεκαετίες είχε διαμορφωθεί χώρος υπαίθριας δασικής αναψυχής από την Δ/νση Αναδασώσεων του τότε Υπουργείου Γεωργίας, ο οποίος περιλάμβανε 4 γήπεδα, πολλούς τραπεζο-παγκους για υπαίθριο γεύμα και πρότυπα -για την εποχή τους- όργανα παιχνιδιού.

Ωστόσο, ο χώρος, πλέον δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πολιτών. Τα γήπεδα που είχαν κατασκευαστεί χρήζουν συντήρησης, οι τραπεζόπαγκοι, είτε έχουν καταστραφεί, είτε έχουν φθαρεί σε σημείο που απαιτείται η αντικατάστασή τους. Το λυόμενο αναψυκτήριο έχει κριθεί κατεδαφιστέο και πρέπει να απομακρυνθεί, ενώ τα όργανα που υπήρχαν για δημιουργία παιδότοπου έχουν καταστραφεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ