Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Τράπεζα Πειραιώς: Αρωγός στην επένδυση της Intertrade Hellas

Τη νέα επένδυση λειτουργίας Paper-Mill της εταιρείας Intertrade Hellas A.Β.Ε.E. στα Οινόφυτα Αττικής χρηματοδότησε η Τράπεζα Πειραιώς.

Η επένδυση, η οποία ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 2022, καθετοποιεί την παραγωγική δυνατότητα της Intertrade, μετατρέποντάς την από χαρτοποιητική εταιρεία σε εταιρεία παραγωγής Jumbo Roll, με στόχο να την καταστήσει αυτάρκη και ανταγωνιστική.

Στο πλαίσιο της έναρξης της παραγωγικής διαδικασίας, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο νέο εργοστάσιο από κλιμάκιο της Τράπεζας Πειραιώς με επικεφαλής τον διευθύνοντα σύμβουλο Χρήστο Μεγάλου, τον ανώτερο γενικό διευθυντή CIB Θοδωρή Τζούρο, τον επικεφαλής της Εμπορικής Τραπεζικής Αντώνη Κατραούρα και την επικεφαλής του Επιχειρηματικού Κέντρου ΒΔ Αττικής Δανάη Κουνελάκη.

Η συγκεκριμένη επένδυση είναι η πρώτη που το 2020 εντάχθηκε στο πλαίσιο των Στρατηγικών Επενδύσεων στον τομέα της Βιομηχανίας, λαμβάνοντας φορολογικά κίνητρα και ταχεία αδειοδότηση.

Η επένδυση πραγματοποιήθηκε στις παλιές εγκαταστάσεις της Ίριδας Α.Ε. μετατρέποντας έναν μη αξιοποιήσιμο, την τελευταία 10ετία χώρο, σε ένα από τα πιο σύγχρονα εργοστάσια της Ευρώπης, συμβάλλοντας:

-στην προστασία του περιβάλλοντος μέσω νέας γενιάς προϊόντων, με δυνατότητα παραγωγής με μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα

-στην αύξηση της απασχόλησης

-στην τόνωση ανταγωνιστικότητας, καθώς και της εξαγωγικής δραστηριότητας της χώρας

Η Intertrade δραστηριοποιείται από το 1992 στην παραγωγή προϊόντων χάρτου διαγράφοντας πολυετή επιτυχημένη πορεία στον κλάδο. Τελευταία, διευρύνει τις δραστηριότητές της προς την κατεύθυνση της εξειδίκευσης στην επεξεργασία χάρτου, επενδύοντας στο R&D και δημιουργώντας νέες σειρές καινοτόμων προϊόντων. Παράγει private label προϊόντα όπως τα προϊόντα Servin καθώς και τα Premium Προϊόντα Softex.

H ετήσια παραγωγική ικανότητα της εταιρίας ανέρχεται σε 78.000 τόνους και εξάγει σε 28 χώρες Ευρώπη & Μέση Ανατολή. Από το 2006, έχει πιστοποιηθεί με ISO 9001:2015. Με σεβασμό προς το περιβάλλον και στο πλαίσιο της προστασίας των δασών, η Intertrade έχει πιστοποιηθεί από τον Διεθνή Οργανισμό FSC™ (Forest Stewardship Council), ο οποίος φροντίζει για την οικονομικά βιώσιμη διαχείριση των δασών.

Έχει επίσης πιστοποιηθεί σύμφωνα με το πρότυπο SA-8000, ένα πιστοποιήσιμο πρότυπο για την κοινωνική υπευθυνότητα, το οποίο βασίζεται στην Οικουμενική Διακήρυξη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα των Ηνωμένων Εθνών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ