Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Τις προσλήψεις στο δημόσιο για το 2023 θα ανακοινώσει ο Μ. Βορίδης

Τις ανακοινώσεις του υπουργού Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη αναφορικά με τον ετήσιο προγραμματισμό προσλήψεων για το 2023, καθώς και τις αποφάσεις της κυβέρνησης για το σύστημα πολυετούς προγραμματισμού στελέχωσης του δημοσίου ως το 2027 περιμένουν σήμερα εκπρόσωποι φορέων και υπηρεσιών του δημοσίου.

Σύμφωνα με τα όσα έχει πει ήδη ο υπουργός, για το επόμενο έτος έχει δημιουργηθεί ο χώρος για την πρόσληψη 14.000 υπαλλήλων. Οι προσλήψεις αφορούν στην στελέχωση των υπηρεσιών ολόκληρου του δημόσιου και ευρύτερα δημόσιου τομέα.

Οι νεοεισελθόντες θα τοποθετηθούν ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε υπηρεσίας και, βέβαια, μετά την αξιολόγηση των αιτημάτων που έχουν υποβάλει οι φορείς για την κάλυψη κενών οργανικών θέσεων.

Δηλαδή, οι Κεντρικές Υπηρεσίες των Υπουργείων και των εποπτευομένων φορέων τους, οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, οι Ο.Τ.Α. α` και β` βαθμού και οι εποπτευόμενοι αυτών φορείς καθώς και οι Ανεξάρτητες Αρχές. Να σημειωθεί ότι οι προσλήψεις θα γίνει μέσω του Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού του Ελληνικού Δημοσίου, ενώ θα ισχύσει ο κανόνας τη; Μίας πρόσληψης για κάθε μία αποχώρηση.

Πέρα από τον προγραμματισμό για το επόμενο έτος, όσον αφορά στο μακροπρόθεσμο πλάνο, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, το σχέδιο του πολυετούς προγραμματισμού αποσκοπεί στον εντοπισμό των πραγματικών αναγκών των υπηρεσιών σε βάθος τετραετίας με βάση τις εκτιμήσεις αποχωρήσεων τακτικού προσωπικού και κάλυψης θέσεων σε τομείς στρατηγικής προτεραιότητας.

Ταυτόχρονα, στο σχέδιο καταγράφονται οι εκτιμώμενες ανάγκες σε προσωπικό ανά κατηγορία, κλάδο και ειδικότητα και οι τρόποι κάλυψης αυτών, μέσω μετατάξεων ή προσλήψεων, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ