Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Τα «Μαγνητική πεδία» υποψήφια για Όσκαρ Διεθνούς Ταινίας

Η ταινία «Μαγνητική πεδία» του Γιώργου Γούση, επελέγη για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στα φετινά Όσκαρ και να διεκδικήσει το Όσκαρ Διεθνούς Ταινίας Μεγάλου Μήκους, όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού. Την απόφαση έλαβε επταμελής επιτροπή, η οποία συγκροτήθηκε αποκλειστικά για τον σκοπό αυτό.

H επιτροπή συνήλθε σε συνεδρίαση και, έπειτα από διεξοδική συζήτηση, πρότεινε κατά πλειοψηφία την ταινία καθώς έκρινε ότι πρόκειται για μία ταινία «που μιλάει απευθείας στον θεατή», και δύναται να σταθεί σε ένα διεθνές κοινό, από τη στιγμή που πραγματεύεται ένα οικουμενικό θέμα, όπως αυτό της υπαρξιακής κρίσης.

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιος για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης, έκανε δεκτή τη γνώμη της Επιτροπής και εξέδωσε τη σχετική απόφαση: «Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού θα μεριμνήσει για την έγκαιρη ολοκλήρωση των διαδικασιών εκπροσώπησης της Ελλάδας στην 95η διοργάνωση των βραβείων Oscar, σύμφωνα με τους κανονισμούς της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ