Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Πρώτο δείγμα θετικό για τη συλλογή βιοαποβλήτων

Ενθαρρυντικά για την συνέχεια και την επίτευξη των στόχων είναι τα πρώτα στοιχεία από την υλοποίηση του προγράμματος ξεχωριστής συλλογής βιοαποβλήτων στον Βύρωνα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ικανοποιητική ήταν η συμμετοχή των μεγάλων παραγωγών βιοαποβλήτων, όπως είναι τα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα εστίασης, τα οπωροπωλεία, τα ανθοπωλεία και τα στρατόπεδα της περιοχής. Ο Δήμος Βύρωνα από την αρχή, με συνεχείς επαφές μαζί τους, ενημερώσεις, επιστολές και ανακοινώσεις, επισημαίνει ότι η χωριστή διαλογή είναι υποχρέωση, με βάση τον νόμο, ενώ αποφέρει σημαντικά οικονομικά οφέλη για τους συμμετέχοντες και έχει θετικές συνέπειες για το περιβάλλον.

Ήδη, αρκετές επιχειρήσεις της πόλης ανταποκρίθηκαν δυναμικά, από την αρχή στη συλλογή βιοαποβλήτων. Ο Δήμος πέραν της επιβράβευσής τους, εντείνει την προσπάθεια για τη συμμετοχή και των υπολοίπων.

Ο δήμαρχος Βύρωνα, Γρηγόρης Κατωπόδης, ανέφερε σχετικά: «Οι θετικές πρακτικές πρέπει να επιβραβεύονται και να αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για όλους, ειδικά σε εγχειρήματα που βασίζονται στη μαζική συμμετοχή. Ελπίζουμε ότι σταδιακά όλες οι επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος και υπεραγορές του Βύρωνα,  θα ακολουθήσουν το καλό παράδειγμα των παραπάνω επιχειρήσεων και θα έχουμε τη δυνατότητα να τις ευχαριστήσουμε στο μέλλον και να επιβραβεύσουμε την προσπάθεια τους. Ευελπιστούμε ότι με τέτοιες πρωτοβουλίες θετικής δημοσιότητας που σχετίζονται με την κοινωνική διάσταση των επιχειρήσεων, θα τους δώσουμε ένα κίνητρο συμμετοχής, ώστε να μην αναγκαστούμε αργότερα να επιβάλουμε κυρώσεις».

Διαβάστε: Κατατέθηκε η προμελέτη κατασκευής του 4ου Δημοτικού Σχολείου

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βύρωνα στο amarysianotia.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ