Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Πιο κοντά στην δημιουργία Μεγάρου Μουσικού Πολιτισμού ο Άλιμος

Ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίηση του μεγάρου Μουσικού Πολιτισμού στον χώρο του παλαιού αεροδρομίου βρίσκεται ο Δήμος Αλίμου, μετά και την υπουργική απόφαση για την κατανομή των κοινωφελών χώρων και χώρων κοινωνικής ανταποδοτικότητας που εμπίπτουν εντός του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά.

Από τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, οπότε και, κατόπιν εισηγήσεως, το δημοτικό συμβούλιο της πόλης είχε ψηφίσει ομόφωνα τη δημιουργία ενός Μουσικού Σχολείου πρότυπο για το εκπαιδευτικό και πολιτιστικό κεφάλαιο των νοτίων προαστίων, η δημοτική Αρχή άρχισε άμεσα την δρομολόγηση όλων των απαιτούμενων διαδικασιών.

Το Μέγαρο Παγκόσμιου Ποντιακού Ελληνισμού, που βρίσκεται στη μία πλευρά και το Μουσικό Σχολείο, στην άλλη των εγκαταστάσεων του πρώην αεροδρομίου στον Παλαιό Άλιμο, θα αποτελούν κέντρα πολιτισμού σε διεθνές επίπεδο.

«Αυτός ο χώρος έχει έκταση 7000 μέτρα, με συντελεστή δόμησης 0,88. Κάτι που σημαίνει περισσότερα από 5500 τετραγωνικά μέτρα αξιοποιήσιμα», είχε πει μεταξύ άλλων στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Ανδρέας Κονδύλης.

«Μιλάμε για ένα ανάλογο σχολείο που θα λύσει το πιεστικότατο πρόβλημα στέγης που υπάρχει. Τα πράγματα είναι τραγικά, είναι στρυμωγμένοι, δεν μπορούν να λειτουργήσουν και δεν εγγράφουν ταλαντούχους μαθητές λόγω έλλειψης χώρου. Σημειωτέων ότι μιλάμε για ένα σχολείο που εξυπηρετεί όχι μόνο τον Άλιμο αλλά ολόκληρη τη νότια Αθήνα, και με την αξιοποίηση αυτού του οικοπέδου μέσα στο Μητροπολιτικό πόλο, αναπτύσσεται μία μητροπολιτική χρήση όπως είναι ένα διαδημοτικό σχολείο που θα μπορέσει να δώσει μεγάλη ώθηση και στο σχολείο αλλά και στην τοπική κοινωνία. Στα σχέδια που θα φτιάξουμε θα προβλέψουμε και ένα μεγάλο αμφιθέατρο για τις συναυλίες των μαθητών, με αντίστοιχη χρήση με το θέατρο “Κάρολος Κουν”. Θα προκύψουν δηλαδή χώροι που θα χρησιμοποιεί η τοπική κοινωνία και θα δώσουν προστιθέμενη αξία».

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Άλιμο στο amarysianotia.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ