Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
spot_img

«Στο βλέμμα του Μπάιρον»: 37 διακρίσεις στον διαγωνισμό

Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των 20 εφήβων και 17 νέων που απέσπασαν διάκριση στον 8ο Διαγωνισμό Λογοτεχνικής Έκφρασης που διοργάνωσε ο Δήμος Βύρωνα. Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε στο πλαίσιο της Δράσης «Στο βλέμμα του Μπάιρον».

Η Κριτική Επιτροπή επισημαίνει ότι τα κείμενα που επεξεργάστηκε αξιολογήθηκαν με κριτήριο την ανταπόκρισή τους στους στόχους της δράσης, ώστε να ενθαρρυνθεί, να καταγραφεί και να αναδειχθεί η έκφραση των νέων ανθρώπων, στην εποχή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και του ελλειμματικού λόγου.

Το φετινό θέμα του διαγωνισμού είναι εμπνευσμένο από τα εκατό χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή.

Τα κείμενα και το υλικό που θα αποτελέσει το βιβλίο της χρονιάς για το Δήμο Βύρωνα, είναι το αποτύπωμα στο σήμερα και στις σημερινές γενιές για ένα κορυφαίο ιστορικό γεγονός, το οποίο καθόρισε τη μοίρα και την ταυτότητα του λαού μας τον τελευταίο αιώνα.

«Είμαστε ευτυχείς που στο τέλος του χρόνου θα παρουσιάσουμε καταγεγραμμένη τη φωνή της νεολαίας μας, όπως έχει διαμορφωθεί ως μνήμη, εμπειρία και διδαχή από μια καταστροφή και επανεκκίνηση που κλήθηκαν να διαχειριστούν οι πρόγονοί μας», σημειώνουν εκπρόσωποι του Δήμου. Και συνεχίζουν: «Για άλλη μια χρονιά η εργασία και το μεράκι των εκπαιδευτικών να προωθήσουν την ιδέα της στοχαστικής γραφής εντός των σχολείων, καθιστούν τους καθηγητές των γυμνασίων και λυκείων συμμάχους μας στην υλοποίηση του προγράμματός μας. Δικαίως, λοιπόν, έχουμε θεσπίσει και απονέμουμε κάθε χρόνο τιμητικό βραβείο στους καθηγητές, οι οποίοι υποστηρίζουν τους μαθητές στον αγώνα της λογοτεχνικής έκφρασης, θεωρώντας ότι είναι μαχητές υπέρ του στοχασμού και του λόγου στην εποχή της εικόνας και της εντυπωσιακής φράσης».

Μεταξύ των υποβληθέντων υπήρξαν πραγματικά ενδιαφέροντα έργα. Υπήρξαν κείμενα που βαθμολογήθηκαν με την ίδια συνολική βαθμολογία, με αποτέλεσμα, σε κάποιες περιπτώσεις να αντιστοιχούν περισσότερα βραβεία ανά κατηγορία.

Επισημαίνεται ότι δεν συμπεριλαμβάνονται στους παρακάτω πίνακες διακρίσεων συμμετοχές που αποκλείστηκαν λόγω προηγούμενης βράβευσης κατά την περσινή χρονιά όπως ορίζουν ρητά οι όροι στην προκήρυξη του φετινού διαγωνισμού.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Βύρωνα μέσα από τη Δράση του «στο βλέμμα του Μπάιρον» δίνει προς όλους ανεξαιρέτως τους διαγωνιζόμενους μια δεύτερη ευκαιρία. Όλοι οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό, είτε βραβεύτηκαν για το κείμενο που υπέβαλαν, είτε μόνο για τη συμμετοχή τους, (δηλ. είτε έλαβαν βραβείο, είτε έπαινο, είτε έπαινο συμμετοχής) έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στην Πανελλήνια Λογοτεχνική Συντροφιά που ο Δήμος Βύρωνα έχει ήδη δημιουργήσει και να δώσουν κείμενά τους για την έκδοση του βιβλίου της επόμενης χρονιάς χωρίς να προαπαιτείται βράβευσή τους.

Ο Δήμος Βύρωνα με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων προχωρά στην έκδοση του βιβλίου της χρονιάς, και στην απονομή των βραβείων. Οι συμμετέχοντες και συμμετέχουσες στο διαγωνισμό θα λάβουν σύντομα περισσότερες πληροφορίες για την τελετή βράβευσης μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Δείτε εδώ τους πίνακες με τα ονόματα των ατόμων που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό.

Διαβάστε επίσης: Ολοκληρώθηκαν οι ασφαλτοστρώσεις στο Κοιμητήριο

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βύρωνα στο amarysianotia.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ