Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

«Ψυχή και Σώμα»: Μια δράση κατά του άγχους

Με μια ολιστική προσέγγιση υπό τον τίτλο «Ψυχή και Σώμα», για τη διαχείριση του Άγχους, μέσα από έναν θεματικό περίπατο στο Γκολφ γιόρτασε ο Δήμος Γλυφάδας την παγκόσμια ημέρα Ψυχικής Υγείας.

Σωματική άσκηση, διατροφική εκπαίδευση, κοινωνικοποίηση, είναι σύμφωνα με τους ειδικούς το τρίπτυχο που μπορεί  να προφυλάξει την ψυχική μας υγεία. Πέραν των όποιων συμβουλών προκειμένου να ανταπεξέλθουμε στις συνθήκες της καθημερινότητας που μας γεμίζουν άγχος, απαραίτητη είναι η άμεση αναζήτηση βοήθειας από ειδικούς στην περίπτωση που νιώσουμε την ανάγκη.

Όπως διατυπώθηκε για μία ακόμη φορά, σε μια πολύ απαιτητική καθημερινότητα, καλούμαστε να διαχειριζόμαστε καταστάσεις σε δύσκολα και πιεστικά πλαίσια, με αποτέλεσμα να βιώνουμε συνθήκες στρες που κατακλύζουν την καθημερινή ρουτίνα και τις βασικές μας λειτουργίες.

Η δράση «Ψυχή και Σώμα» είχε σκοπό να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες σχετικά με την αντιμετώπιση του Άγχους με φυσικούς τρόπους.

Η ολιστική αντιμετώπιση του Άγχους αφορά στην ήπιας έντασης σωματική άσκηση, στη διατροφική εκπαίδευση σχετικά με την καλή λειτουργία του εγκεφάλου, στην κοινωνικοποίηση μέσα από τη συμμετοχή σε εξωτερικού τύπου δραστηριότητες και την ψυχοεκπαιδευτική βιωματική ομάδα, όπου οι συμμετέχοντες μοιράζονται τις σκέψεις τους και βιώνουν μέσα από τη σωματική εμπειρία τα οφέλη της χαλάρωσης, της ευεξίας και της προσωπικής ενδυνάμωσης ως πρωταρχικό εργαλείο στη φροντίδα της Ψυχικής Υγείας.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε τον θεματικό περίπατο στο Γκολφ και τρεις ενδιάμεσες στάσεις. Ξεκίνησε με το καλωσόρισμα των συμμετεχόντων και έγινε μια μικρή εισαγωγή για να ενημερωθούν για το πρόγραμμα της δράσης.

Διαβάστε: Συνεχίζεται η δωρεάν διανομή ξύλων από τον Δήμο

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Γλυφάδα στο amarysianotia.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ