Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Απολογισμό του έργου του έκανε ο Γιάννης Κωνσταντάτος

Απολογισμό του έργου του, με την εκτόξευση του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου την τελευταία 8ετία να έχει εξέχουσα σημασία, έκανε ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης και επικεφαλής της παράταξης «Ενωμένη Πόλη», Γιάννης Κωνσταντάτος.

Ο κ. Κωνσταντάτος μίλησε καταρχάς για το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου το οποίο, σε μία περίοδο έντονης κρίσης, ανήλθε στα 75,2 εκατ. ευρώ από 3,7 εκατ. ευρώ το 2014. Επίσης, αναφέρθηκε στον φωτισμό της πόλης και στην αντικατάσταση των λαμπτήρων, πριν από την ενεργειακή κρίση, με έξυπνα φωτιστικά τύπου Led, το οποίο οδηγεί σε εξοικονόμηση 4 εκ. κιλοβατόρων ετησίως.

Παρουσίασε σε θεματικούς τομείς τις παρεμβάσεις εστιάζοντας στη συντήρηση, αναβάθμιση και ανακατασκευή των αθλητικών εγκαταστάσεων, στις συνεχείς προσπάθειες συντήρησης των παιδικών χαρών, στο Προσωρινό Κέντρο Φιλοξενίας Αδέσποτων Ζώων, στην ανανέωση του στόλου και την προμήθεια νέων μηχανημάτων έργου, στο νόμιμο και σύγχρονο σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων, στην αναβάθμιση των σχολικών μονάδων, στην καθημερινότητα του πολίτη με μια πόλη καθαρή, με ρεύματα και γωνιές ανακύκλωσης, με συστήματα υπογειοποιημένων και υπέργειων κάδων, με διαχείριση βιοαποβλήτων και κομποστοποίηση.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο φυσικό αέριο, μια παρέμβαση που προ κρίσης είχε συμβάλλει στο να καλυφθεί μεγάλο ποσοστό τόσο στο Ελληνικό όσο και στην Αργυρούπολη με την επέκταση του δικτύου.

Παράλληλα, παρουσίασε έργα που είναι σε εξέλιξη, όπως την Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων στο Ελληνικό, το Δημοτικό Γηροκομείο, το Κτίριο Αμέα, την ανακατασκευή πεζοδρομίων, τις ασφαλτοστρώσεις στην Άνω Αργυρούπολη και σε 20 δρόμους του Ελληνικού, το νέο κτίριο ΕΠΑΛ, το νέο Δημαρχείο, κλπ.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Δήμητρα Νάνου, βουλευτές ΝΔ Χάρης Θεοχάρης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, Διονύσης Χατζηδάκης, Άννα Καραμανλή, Βασίλης Σπανάκης, Γιάννης Καλλιάνος, ΠΑΣΟΚ Τόνια Αντωνίου, εκπρόσωπος Τύπου ΝΔ Τάσος Γαϊτάνης, μέλος Πολιτικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ Στέφανος Ξεκαλάκης, υποψήφιοι Βουλευτές ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης και «Ελληνική Λύση» Νίκος Παπάζογλου, δήμαρχοι Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, Γορτυνίας Ευστάθιος Κούλης, Καισαριανής Χρήστος Βοσκόπουλος, Κορυδαλλού Νίκος Χουρσαλάς, Παιανίας Ισίδωρος Μάδης, Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος, πρώην δήμαρχος Αργυρούπολης Δημήτρης Ευσταθιάδης, αν. διοικητής Ασκληπιείου Βούλας Αιμίλιος Βουγιουκλάκης, διοικητής 8ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών Γιώργος Πουλής.

Διαβάστε επίσης: Στην τελική ευθεία η ανέγερση του 1ου ΕΠΑΛ και 2ου Εργαστηριακού Κέντρου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ